Αποκλειστικό – Νάξος: Καταγγελία του Κώστα Ζαζάνη για το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Newsroom
06/04/2023 01:28
 
 
 

 

Για τσιμεντοστρώσεις που γίνονται σε περιοχές της Απειράνθου Νάξου χωρίς πρωτύτερα να το γνωρίζει το τοπικό συμβούλιο και με αμφιβολίες για το εάν υπάρχουν μελέτες γι αυτές, αλλά και για μη τήρηση της νομοθεσίας για την αυτοδιοίκηση, καταγγέλλει το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Απειράνθου, Κώστας Ζαζάνης.

Την καταγγελία του κ. Ζαζάνη δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το naxostimes.gr

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στο naxostimes.gr ο κ. Ζαζάνης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν έργα τσιμεντοστρώσεων σε δρόμους της Απειράνθου τα οποία όμως δεν είχαν έρθει ποτέ ως θέματα στο συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας. Ο τοπικός σύμβουλος της Απειράνθου, προσπαθεί εδώ και τέσσερις μήνες να πάρει στα χέρια του τη μελέτη, βάση της οποίας πραγματοποιήθηκαν αυτά τα έργα, όμως είναι αδύνατον, παρά τις αιτήσεις που έχει κάνει στο δήμο, αφού τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και μέλη της δημοτικής αρχής υποδεικνύουν το δήμαρχο ως υπεύθυνο να τον ενημερώσει, χωρίς όμως να του έχει δώσει καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Μετά από αυτά ο κ. Κώστας Ζαζάνης θα απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχουν μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα και γιατί θέματα που αφορούν τω χωριό δεν συζητιούνται στο τοπικό συμβούλιο.

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ προσωπικά το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μη εφαρμογή του νόμου της αυτοδιοίκησης και ΕΡΩΤΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ εάν υπάρχουν αυτές οι μελέτες, εάν έχουν αναρτηθεί στο «Διαύγεια» και πότε ολοκληρώθηκαν και εάν έχει εφαρμοστεί ο νόμος λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων στην αυτοδιοίκηση» σημειώνει επίσης ο κ. Ζαζάνης.

Η καταγγελία του τοπικού συμβούλου Απεράθου Κώστα Ζαζάνη:

Στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μου, πριν από λίγους μήνες παρατήρησα ότι γινόντουσαν έργα (τσιμεντοστρώσεις κ. ά.) για τα οποία όμως ούτε είχαν έρθει ως θέματα στο συμβούλιο της Δημοτικής μας κοινότητας ούτε βέβαια είχαν παρθεί αποφάσεις από εμάς γι αυτά.

Λεπτομερέστερα, στην περιοχή «Όξω χωριό – Αφικλής» έγινε τσιμεντόστρωση (έξι μπετονιέρες) σε αγροτικό δρόμο και στην Μουτσούνα, στην παραλία (προαύλιο του Δημοσίου) γίνεται αποκαταστάση του τσιμεντένιου κράσπεδου, το οποίο είχε υποχωρήσει. Έργα αναμφισβήτητα απαραίτητα για τον τόπο μας.

Θεωρώντας όμως ότι ως Κοινοτικός σύμβουλος θα έπρεπε να έχω την απαραίτητη πληροφόρηση από το τοπικό συμβούλιο και δεν την πήρα, απευθύνθηκα στον κεντρικό δήμο στη Χώρα της Νάξου.

Χαρακτηριστικά στις 29 Νοεμβρίου 2022 με το υπ’ αριθμόν 21877 πρωτόκολλο, αιτήθηκα να πληροφορηθώ εάν υπάρχουν μελέτες για τα προαναφερθέντα (τη στιγμή εκείνη – και όχι μεταχρονολογημένες αφού τα έργα είχαν γίνει, ή είχαν ξεκινήσει) και εάν έγινε ανάθεση η διαγωνισμός.

Δυστυχώς πέρασε το χρονικό όριο στο οποίο έπρεπε να μου απαντήσουν (40 ημέρες αν δεν κάνω λάθος) και έτσι επανήλθα πολύ αργότερα 20 Φεβρουαρίου 2023 (τρεις μήνες μετά) με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 3333/2023 έγγραφο μου, αλλά και πάλι δεν μου έχει δοθεί καμία απάντηση. Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι έχω ενοχλήσει γι αυτό όλους τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά όλοι «νίπτουν τας χείρας τους» και υποδεικνύουν το δήμαρχο, μιας και είναι ο αρμόδιος των τεχνικών έργων (έχει κρατήσει την αρμοδιότητα).

Επειδή λοιπόν
1) το κατά το νόμο επιβεβλημένο χρονικό διάστημα έχει περάσει κατά πολύ, προκειμένου να μου δοθεί η απάντηση,
επειδή 2) έργα που γίνονται στην περιφέρεια του χωριού μου δεν μπαίνουν ως θέματα στα συμβούλια της Κοινότητας και δεν παίρνονται αποφάσεις, αλλά εκτελούνται ερήμην μας και με σκοπούς αποκλειστικά ψηφοθηρικούς
και επειδή 3) υποβαθμίζεται η ιδιότητα του κάθε τοπικού συμβούλου, όταν εν αγνοία του παίρνονται αποφάσεις για τον τόπο του, χωρίς αυτός να γνωρίζει,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ προσωπικά το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μη εφαρμογή του νόμου της αυτοδιοίκησης και ΕΡΩΤΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ εάν υπάρχουν αυτές οι μελέτες, εάν έχουν αναρτηθεί στο «Διαύγεια» και πότε ολοκληρώθηκαν και εάν έχει εφαρμοστεί ο νόμος λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων στην αυτοδιοίκηση.

Πληροφοριακά αναφέρω ότι υποχρεώθηκα τελικά να απευθυνθώ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Με τιμή
Κωνσταντίνος Ζαζάνης
Απείρανθος Νάξου

(Visited 2.261 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*