Γ. Βρούτσης: Ξεκινούν στις 10 Απριλίου οι εργασίες ολοκλήρωσης του φράγματος Τσικαλαριού Νάξου

Newsroom
06/04/2023 17:07
 
 
 

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ολοκλήρωση του έργου Φράγμα Τσικαλαριού Νάξου. Μετά από την καταβολή ποσού 1,1 εκατ. ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία για τις ζημιές που είχαν προκληθεί, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του φράγματος ξεκινούν επίσημα στις 10 Απριλίου 2023.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ανακοινωσε εξέδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης που αναφέρει τα εξής:

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία αποτελεί συνέχεια και αποτέλεσμα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στη Νάξο στις 30 Νοεμβρίου 2022 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης, μετά από παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο φράγμα Τσικαλαριού, εντάχθηκε μετά από ενέργειες του κ. Βρούτση στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (Πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) τον Ιούλιο του 2009 και αποτελεί το μεγαλύτερο φράγμα που έχει κατασκευαστεί ποτέ στις Κυκλάδες, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα στο Αιγαίο.

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης και ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της Νάξου, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο πρωτογενή τομέα (Γεωργία – Κτηνοτροφία) στο Νομό Κυκλάδων. Ο ταμιευτήρας του φράγματος, χωρητικότητας 3 εκατ. κυβικών μέτρων, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των διατιθέμενων υδάτινων πόρων, στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της ανάγκης για νερό στο νησί.

(Visited 249 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*