Ένας και μοναδικός Ναξιώτης παραγωγός φέτος το Πάσχα στην αγορά του Ψυρρή (video+φώτος)

Newsroom
20/04/2023 01:21
 
 
 

 

Για τη λαϊκή αγορά των παραγωγών της Νάξου και κυρίως του Φιλωτίου μίλησε στον Aegean Voice και την Πόπη Αλιμπέρτη η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυρρή «Παναθήναια» Βάσω Νικολοπούλου.

Η κ. Νικολοπούλου τόνισε πως φέτος ήταν αισθητή η απουσία των προϊόντων της Νάξου από τη λαϊκή αγορά στου Ψυρρή τις ημέρες του Πάσχα, αφού εκεί βρέθηκε μόνο ένας παραγωγός του νησιού. «Ο κόσμος επιζητούσε τα προϊόντα της Νάξου όπως έχει συνηθίσει τα τελευταία 68 χρόνια» τόνισε.

Στο γεγονός ότι η παραγωγή τυριών ήταν μικρή φέτος αλλά και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζονται, απέδωσε το γεγονός της μη συμμετοχής των παραγωγών της Νάξου στην αγορά του Ψυρρή ο μοναδικός κτηνοτρόφος που διέθεσε τα προϊόντα του φέτος το Πάσχα στην παραπάνω αγορά κ. Ηλίας Λιόφαγος. Όπως είπε ο ίδιος τηρεί την παράδοση, που ξεκίνησε από τον πατέρα του το 1955 και εξέφρασε την επιθυμία του να μη σβηστεί το έθιμο.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Δέσποινα Λιόφαγου η οποία υπογράμμισε ότι ο κόσμος αναζητούσε τα τοπικά προϊόντα Νάξου και αναρωτιόταν γιατί δεν βρίσκονταν εκεί οι παραγωγοί του νησιού.

Η δήλωση της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψυρρή “Παναθήναια” Βάσω Νικολοπούλου

Ακούστε τι δήλωσαν ο Ηλίας Λιόφαγος και η Δέσποινα Λιόφαγου

(Visited 3.471 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*