Η Νάξος στο επίκεντρο του διεθνούς δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος – Επίσκεψη δημοσιογράφων μεγάλων Μέσων από 23 χώρες

Newsroom
20/04/2023 10:08
 
 
 

 

Στο επίκεντρο της διεθνούς δημοσιογραφίας αναμένεται να τεθεί η Νάξος από μεθαύριο Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα, δηλαδή για ένα τριήμερο. Μετά την ετήσια τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation Journalists) και της Γενικής Συνέλευσης από 18-22 Απριλίου στην Αθήνα, συνέλευση που γίνεται ανά τριετία σε διαφορετικές χώρες, οι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν πολλές χώρες από όλο τον πλανήτη θα επισκεφθούν το νησί μας. Είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο, που θα φέρει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία της Νάξου.

Αυτή η ιδέα και η πρωτοβουλία είναι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και συγκεκριμένα του προέδρου της Δημήτρη Καπούνη. Έτσι για πρώτη φορά η Ελλάδα φιλοξενεί αυτή τη σημαντική δημοσιογραφική σύναξη και η Νάξος έχει τη δυνατότητα να αδράξει τη μοναδική ευκαιρία για να τη γνωρίσουν από κοντά εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης από όλον τον κόσμο και να την προβάλλουν διεθνώς και ποικιλότροπα. Αυτή η πρωτοφανής πλουραλιστική και μαζική παρουσία τις ίδιες μέρες στο νησί μας δημοσιογράφων του διεθνούς Τύπου θα συμβάλει επίσης στην ανταλλαγή απόψεων για τον τόπο, σκέψεων και εμπειριών, αλλά και διαλόγου με τοπικούς φορείς, προβολής του τουριστικού προϊόντος και των αγαθών του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας.

Ελπίζουμε να δουν όσο το δυνατόν τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία και θέλγητρα του πολιτισμού και της ιστορίας όλης της Νάξου, να πληροφορηθούν γι’ αυτά και την οικονομία της και ζήσουν όψεις της σύγχρονης ναξιακής ζωής.

Η αποδοχή της πρωτοβουλίας της Ε.Α.Σ. έγινε αποδεκτή στις 7 Μαρτίου 2023, με την επιστολή της Μαρίας Αντωνιάδου, προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Μορφωτικού της Ιδρύματος προς τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. (την επιστολή δημοσιεύουμε ως έχει).

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων είναι 33, ενώ στην Ομοσπονδία εκπροσωπούνται 187 δημοσιογραφικές οργανώσεις και 600.000 επαγγελματίες του χώρου από 146 χώρες. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέγονται ανά τριετία από τη Γενική Συνέλευση.

Έτσι τη Νάξο θα επισκεφθούν δημοσιογράφοι από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τον Παναμά, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, την Ινδία, την Παλαιστίνη, το Περού, την Τουρκία, το Λίβανο, την Κολομβία, το Καμερούν, το Ομάν, το Κουβέιτ, τη Βραζιλία, την Τυνησία, το Καμερούν, την Αγκόλα.

Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας είναι η γαλλίδα δημοσιογράφος Dominique Pradalié.

Η μεγαλύτερη αυτή Οργάνωση δημοσιογράφων ιδρύθηκε το 1926, συμπτωματικά κατά το έτος ίδρυσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

(Visited 694 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*