Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η γιορτή της Παναγίας της Αργοκοιλιώτισσας στη Νάξο (video+φώτος)

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα
Newsroom
21/04/2023 15:24
 
 
 

 

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη γιορτή της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας στο Αργοκοίλι της Κορώνου Νάξου.

Παναγία Αγοκοιλιώτισσα

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά του νησιού και όχι μόνο, ανηφόρησαν με κάθε τρόπο και μέσο, στο Αργοκοίλι, για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, άλλοι με τα οχήματα τους, άλλοι με λεωφορεία κι άλλοι με ποδήλατα ή ακόμα και με τα πόδια έφτασαν από την παραμονή της εορτής ή από νωρίς το πρωί της Παρασκευής για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Τα τάματα εκατοντάδες, όπως οι ελπίδες και οι εκκλήσεις για βοήθεια…

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και συμμετείχαν πλήθος ιερέων από όλο το νησί.

Την παραμονή της γιορτής στις 5:30 το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία Παρακλητικού Κανόνος και αμέσως μετά ακολούθησε η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στο νέο ιερό ναό.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης έγινε η επαναφορά της εικόνας στον παλαιό ναό και τελέστηκε αγρυπνία. Ακολούθησε το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, όρθρος και θεία λειτουργία.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Την Παρασκευή το πρωί στις 7:00 πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και η μεταφορά της στο νέο ιερό ναό και στη συνέχεια τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 10:30 με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας.

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, η αντιπεριφερειάρχης Ευδοκία Κατσάνη, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Κοινοτήτων, Φορέων και των τοπικών Αρχών. Παρόντες επίσης και υποψήφιοι βουλευτές του νομού Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος, Ανθή Χαλκιά, Γιάννης Βλασερός, Γιάννης Πολυχρονάκος κ.ά.

 

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

(Visited 2.123 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*