Νάξος: Στο «παρά πέντε» σώθηκαν δύο θαλάσσιες χελώνες που είχαν μπλέξει σε δίχτυα (φώτος)

θαλάσσιες χελώνες δίχτυα
Newsroom
23/04/2023 23:34
 
 
 

 

Σε αλιευτικό δίχτυ μπλέχτηκαν δυο θαλάσσιες χελώνες την Παρασκευή το απόγευμα κοντά στην παραλία του Αλυκού στην Νάξο.

Χελώνες δίχτυα

Τις θαλάσσιες χελώνες, για καλή τους τύχη, εντόπισαν δύο Γάλλοι τουρίστες και αμέσως ενημέρωσαν το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Μέλη του Συλλόγου μετέβησαν άμεσα στο σημείο και απεγκλώβισαν τις χελώνες, οι οποίες ήταν θέμα χρόνου να πνίγουν και τις μετέφεραν στην ακτή.

Χελώνες δίχτυα

«Αφού τις καθαρίσαμε από τα εναπομείναντα δίχτυα και ελέγξαμε την κατάσταση τους, που ευτυχώς ήταν καλή, τις αφήσαμε στα ανοιχτά» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Χελώνες δίχτυα Χελώνες δίχτυα

Στο σημείο έσπευσε και σκάφος του λιμενικού, που προηγουμένως είχε ενημερωθεί για το περιστατικό, προκειμένου να ελέγξει την νομιμότητα των διχτυών, καθώς δεν έφεραν τον προβλεπόμενο αριθμό αδείας του αλιευτικού σκάφους που τα έριξε και διενεργεί έρευνα.

Χελώνες δίχτυα Χελώνες δίχτυα

«Οι συγκεκριμένες θαλάσσιες χελώνες στάθηκαν τυχερές χάρη στην παρατηρητικότητα των τουριστών και την άμεση επέμβαση των εθελοντών του Συλλόγου, ωστόσο χιλιάδες άλλα θαλάσσια ζώα βρίσκουν αργό και βασανιστικό θάνατο σε αλιευτικά δίχτυα ειδικά τέτοιου τύπου “καρτέρι”, όπου δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής», υπογραμμίσει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» και απευθύνει έκκληση «σε όποιον αντιληφθεί ανάλογο περιστατικό να μας ενημερώσει άμεσα ώστε να προλάβουμε δυσάρεστα γεγονότα».

Χελώνες δίχτυα Χελώνες δίχτυα

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν με τις συγκεκριμένες χελώνες οι οποίες στάθηκαν τυχερές και κολυμπούν και πάλι ελεύθερες στα νερά του Αιγαίου.

(Visited 307 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*