Γιάννης Μαργαρίτης: 400.000 ευρώ στο δήμο για το 8Χ8 και 837.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Μητρόπολης Παροναξίας

Newsroom
24/04/2023 23:39
 
 
 

 

Σημαντικές αποφάσεις για τη Νάξο λήφθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Σύρο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Νάξου, για την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου 8Χ8 στο αθλητικό κέντρο Χώρας Νάξου και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Συνολικός προϋπολογισμούς της προγραμματικής σύμβασης είναι 400.000 ευρώ.

Για την παραπάνω χρηματοδότηση είχε δεσμευτεί ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης κατά τη διαβούλευση που είχε γίνει στο δημαρχείο για αθλητικά έργα στο νησί και μετά την άρνηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει με τη μελέτη, δημοπράτηση και κατασκευή του έργου του 8Χ8 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του 8χ8

Επίσης όπως αναφέρει ο κ. Μαργαρίτης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου Νάξου της Ιεράς Μητρόπολις Παροναξίας για την λειτουργία των ήδη ενταγμένων χρήσεων με την εκπόνηση των σχετικών μελετών και την αποκατάσταση του κτηρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το έργο αυτό, ανέρχεται σε 837.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2021-2025.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά το νησί της Νάξου σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, αλλά και τη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων με σεβασμό πάντα στην ιστορία και την παράδοση. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη γιατί μοναδικό μέλημά μας είναι να πάμε τον τόπο μας μπροστά» σημειώνει ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης.

(Visited 329 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*