Στα λευκά ντύθηκε η Νάξος! (video+φώτος)

admin
11/02/2015 21:22
 
 
 

Από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους πλήττεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπως και τα νησιά των Κυκλάδων. Κατά διαστήματα χιονίζει στα ορεινά των νησιών όπως και στη Νάξο που το έχει “στρώσει” για τα καλά.

Μηχανήματα του δήμου ανοίγουν από το πρωί της Τετάρτης τους δρόμους στην ορεινή Νάξο προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, από τη χιονόπτωση.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση του δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη.

Σημαντικότερη βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, ιδιαίτερα λόγω της ύφεσης των ανέμων, που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ όπως σημειώνουν οι μετεωρολόγοι.

Πάντως, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και οι παροδικές χιονοπτώσεις και το χιονόνερο θα συνεχιστούν στην ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, στην Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα. 

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, ήρθη μερικώς το απαγορευτικό απόπλου από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων, που κατά τόπους στο Αιγαίο έφτασαν τα 8 με 9 και 10 μποφόρ.

Στις 11:30 το «Νήσος Μύκονος» θα πραγματοποιήσει κανονικά το δρομολόγιό του για Σύρο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνοι, Καρλόβασι, Βαθύ.

Στις 11:59 το βράδυ, επίσης, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν το «Blue Star» για Νάξο, Πάρο, Δονούσα, Αιγιάλη και το «Blue Star 2» για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Ρόδο.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη 

 

Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο περιμένουμε την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις Κυκλάδες – Κρήτη:

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

VIDEO: Βόλτα στη χιονισμένη Νάξο

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*