Αγία Άννα Νάξου: «Στον αυτόματο» στάθμευση και απορρίμματα; Ποιος ο σχεδιασμός για το καλοκαίρι που έρχεται;

dromos agia anna erga 1
Newsroom
08/05/2023 20:16
 
 
 

 

Στάθμευση και απορρίμματα είναι δύο «γρίφοι» που θα κληθεί να λύσει η δημοτική αρχή στην δημοφιλή περιοχή της Αγίας Άννας το καλοκαίρι του 2023.

Όπως σημειώνουν αναγνώστες του naxostimes.gr, το οικόπεδο που χρησιμοποιούνταν ως βασικός χώρος στάθμευσης από μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και ως σημείο όπου βρίσκονταν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης «άλλαξε χέρια». Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να μεταφερθούν οι κάδοι σε άλλο οικόπεδο αρκετά πιο μακριά (πίσω από τη Ταβέρνα του Χίου), ενώ εκεί βρίσκεται πλέον και ο – κατά πολύ περιορισμένος – διαθέσιμος δημοτικός χώρος στάθμευσης.

Δεδομένου ότι, κατά τη θερινή περίοδο, η Αγία Άννα είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του νησιού, στην οποία λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις εστίασης, προκύπτουν κάποιες δυσοίωνες «προβλέψεις» ανθρώπων που κατοικούν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, που όμως, είναι πολύ πιθανό να επαληθευτούν:

1ον η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα είναι μεγάλη και η εύρεση μιας θέσης στάθμευσης θα εξελιχθεί σε «σαφάρι», κάτι που ίσως αποβεί εις βάρος της επισκεψιμότητας της περιοχής και
2ον η μεταφορά των απορριμμάτων από τις επιχειρήσεις στους κάδους δεν θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να αυξάνουν τις δυσάρεστες οσμές από τις στοιβαγμένες σακούλες.

Μετά από όλα αυτά, τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή ώστε να μην δούμε τέτοιες εικόνες στην Αγία Άννα και ποια είναι η άποψη των υποψήφιων «μνηστήρων» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το ίδιο θέμα; Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις όλων… όπως και οι αναγνώστες του naxostimes.gr που έθεσαν τα παραπάνω ζητήματα.

(φώτο: αρχείου)

(Visited 848 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.