Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων στη Νάξο

Newsroom
12/05/2023 10:57
 
 
 

 

Μια πολύ σημαντική (από περιβαλλοντικής, αλλά και κοινωνικής άποψης, στο πλαίσιο και της βιώσιμης ανάπτυξης) πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου, ο Σύλλογος Εγγαριτών “Ο Άγιος Τρύφων” και η Τοπική Κοινότητα Εγγαρών, οι οποίοι είναι και οι διοργανωτές της γιορτής ανταλλαγής σπόρων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11:00 το πρωί στη Μέσα Γειτονιά, στην Εμπολή και στις Εγγαρές.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, έχουν προγραμματιστεί τόσο ενημερωτικές δράσεις, όσο και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρότερους σε ηλικία. Πιο αναλυτικά, θα γίνουν ομιλίες για τη σπορά, τη συλλογή και τη φύλαξη των σπόρων, ενώ θα μοιραστούν δωρεάν και σπόροι. Επίσης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κατασκευές για τη Γιορτή της Μητέρας (14 Μαΐου).

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου, ο Σύλλογος Εγγαριτών “Ο Άγιος Τρύφων” και η Τοπική Κοινότητα Εγγαρών ζητούν από όσους διαθέτουν σπόρους, να τους φέρουν στη γιορτή, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση και “αναγέννηση” ποικιλιών που κινδυνεύουν να χαθούν.

(Visited 531 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*