Νάξος: “Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού” για παιδιά

admin
12/02/2015 17:17
 
 
 

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει "Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού" για παιδιά, το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Φεβρουαρίου. Τα παιδιά και οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα συγκεντρωθούν το Σάββατο το απόγευμα στις 5:00 στο υπόγειο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ:

Αν είστε 7 έως 15 ετών ετοιμαστείτε για το Κυνήγι θησαυρού!

 

 

Φτιάξτε μια ομάδα με τρία έως πέντε άτομα και γίνεται οι εξερευνητές της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας. Ελάτε να διασκεδάσουμε, να ανακαλύψουμε, να κερδίσουμε δώρα.

Δεν θα είναι αγώνας ταχύτητας αλλά υπομονής και επιμονής. Μπορείτε να πάρετε βοήθεια από γονείς, δασκάλους, βιβλία, διαδίκτυο, κ.λ.π.

Αν δεν βρείτε παρέα ελάτε μόνοι σας. Είναι ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργιους φίλους.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, 1η μέρα: Από τις 17:00 έως 20:00 συνάντηση  στο υπόγειο  του 3ου Δημοτικού Σχολείου (πίσω από το Κέντρο Υγείας – Νοσοκομείο Νάξου), που είναι ο χώρος προετοιμασίας του καρναβαλιού (για να είμαστε μέσα στο κλίμα).

  • Καταγραφή ομάδων
  • Συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων (λυμένο σταυρόλεξο, αντικείμενο που κρύβει η φράση στο σταυρόλεξο, κ.ά.)
  • Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας (πρόσθετοι βαθμοί για την καλαισθησία και την γρηγοράδα)
  • Άλλες δοκιμασίες
  • Διανομή καινούργιων στοιχείων και γρίφων

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, 2η μέρα: Από τις 17:00 θα περιμένουμε στον ίδιο χώρο τις ομάδες για να παραδώσουν τα στοιχεία και να κατασκευάσουμε χαρταετούς με τον παραδοσιακό τρόπο (πρόσθετοι βαθμοί για την καλαισθησία και την γρηγοράδα).

 

* Το κυνήγι θησαυρού βασίζεται σε μια ιστορία. Διαβάστε την με προσοχή και θα σας οδηγήσει εύκολα στις λύσεις. Όσα περιγράφονται με έντονο χρώμα είναι αυτά που αναζητούμε και θέλουμε να φέρετε για να πάρετε βαθμούς.

 

Ένα σύντομο ταξίδι στη Χώρα της Νάξου

Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και οι επιβάτες άρχισαν να κατεβαίνουν. Ένας από αυτούς ήταν λιγάκι διαφορετικός. Φορούσε ένα περίεργο καπέλο και είχε στο χέρι του κρεμασμένη μια κόκκινη κορδέλα. Προχώρησε με γρήγορα βήματα. Λίγο πιο κάτω κοντοστάθηκε, έβγαλε από το σακίδιο ένα σημειωματάριο, ένα μολύβι, που είχε μείνει μια σταλιά από το πολύ γράψιμο και μια φωτογραφική μηχανή. Άνοιξε το σημειωματάριο, ούπς έπεσε μια κόκκινη χάρτινη καρδούλα, που κάτι έγραφε στο πίσω μέρος. Τη μάζεψε, την έβαλε στην τσέπη και άρχισε να ξεφυλλίζει  τις σελίδες του.  Ένα σταυρόλεξο ήταν σε μία από αυτές. Τον παίδεψε αλλά κατάφερε να το λύσει. Συνέχιζε να γυρίζει τις σελίδες. Σταμάτησε σε μια φωτογραφία, στο κάτω μέρος της σελίδας έγραφε:   

Η συνέχεια θα δοθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου….

Πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο: 6977387578

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*