1ο Γυμνάσιο Νάξου: Θεατρική παράσταση και έκθεση τεχνολογίας και καλλιτεχνικών (video+φώτος)

Newsroom
26/05/2023 23:30
 
 
 

 

Καλλιτεχνικές δράσεις που περιλαμβάνουν θεατρική παράσταση και έκθεση τεχνολογίας και καλλιτεχνικών θα παρουσιάσει το 1ο Γυμνάσιο Νάξου τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

έκθεση 1ο Γυμνάσιο

Ειδικότερα, τη Δευτέρα τα παιδιά του σχολείου σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο θα δώσουν την παράσταση «Τι μας αφορά; Πατάτες Νάξου» και θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή έκθεση καλλιτεχνικων και τεχνολογίας.

έκθεση 1ο Γυμνάσιο

«Τι μας αφορά; Πατάτες Νάξου»

Πρόκειται για μια δουλειά που προέκυψε από τους μαθητές του σχολείου μαζί με την εκπαιδευτικό Κέλλυ Βαλαμβού και την εμψυχώτρια Δέσποινα Μητσιάλη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του 1ου Γυμνασίου Νάξου με το Εθνικό Θέατρο. «Τα κείμενα της παράστασης προέκυψαν από μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων, όπου οι μαθητές και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί συνδημιούργησαν με άξονα την ισότιμη και συνεργατική θεατρική συνύπαρξη (θέατρο της επινόησης-devised theatre-ensemble theatre)» είπε μιλώντας στον Aegean Voice και την Πόπη Αλιμπέρτη, η κ. Βαλαμβού.

Το σχολείο επιλέχθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου «Το θέατρο στο Νέο Σχολείο» το οποίο αναλαμβάνει να δημιουργήσει καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα στους έφηβους της επαρχίας και το Εθνικό θέατρο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και νέους που συνομιλούν και συνδημιουργούν.

«Τελικά, μας αφορά; ρωτούν 11 έφηβοι για τις σχέσεις των δύο φύλων, για τα στερεότυπα, για τον σεξισμό, για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο και η απάντησή τους είναι η όμορφη ξεγνοιασιά τους αλλά και η σκεπτόμενη εφηβεία τους στο νησί της Νάξου γνωστό για τις ευλογημένες ομορφιές του αλλά και τις πατάτες του» σημειώνει η φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Νάξου.

Οι συντελεστές της παράστασης που θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας για τους μαθητές του σχολείου και το βράδυ στις 8:30 για όλο τον κόσμο του νησιού, στον προαύλιο χώρο του ιστορικού σχολείου της Νάξου, είναι: Σύνθεση κειμένων -Βαλαμβού Κέλλυ, Μιτσιάλη Δέσποινα και μαθητές του σχολείου.
Δραματουργία – σκηνοθεσία – μουσική: Βαλαμβού Κέλλυ και Μιτσιάλη Δέσποινα.

Οι μαθητές – ηθοποιοί: Ανεβλαβή Θεοδώρα, Βασιλάκη Μαρία, Γλήνης Ανδρέας, Θεοδοσίου Γιώργος, Κονδύλη Όλγα, Κρητικός Αντώνης, Κρητικού Γιούλα, Μαγκανάρη Στέλλα, Μάρκου Γκάμπριελ και Μασούρα Αθηνά.

Έκθεση καλλιτεχνικών και τεχνολογίας

έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου παρουσιάζουν επίσης τις εργασίες τους του σχολικού έτους 2022-23 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Νάξου Νάξου.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή́ έκθεση που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Νάξου» ανέφερε μιλώντας στον Aegean Voice ο υποδιευθυντής του σχολείου και εκπαιδευτικός Τεχνολογίας Γιάννης Κόντες. Όπως είπε, πρόκειται για τις εργασίες στο μάθημα της τεχνολογίας και στο μάθημα των καλλιτεχνικών, που παρουσιάζονται «σε μια έκθεση γεμάτη χρώματα, ενθουσιασμό και ενδιαφέρουσες κατασκευές». Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή και θα θα είναι επισκέψιμη και τη Δευτέρα 29 Μαΐου από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι και το βράδυ από τις 8:00 έως τις 9:30.

έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο

Υπεύθυνοι καθηγητές για την έκθεση είναι οι κ.κ. Κόντες Ιωάννης Αν. Υποδιευθυντής-εκπαιδευτικός Τεχνολογίας, Κοτσαλής Δημήτριος εκπαιδευτικός Τεχνολογίας, Μπαγλανέα Τερέζα εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών.

Οι συνεντεύξεις των εκπαιδευτικών Κέλλυς Βαλαμβού και Γιάννη Κόντε:

Περισσότερες φωτογραφίες από την έκθεση

έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο έκθεση 1ο Γυμνάσιο

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις  

(Visited 486 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*