VIDEO: «Τσαντίρι» έγινε το Επιτόπιο Μουσείο της Μητρόπολης Νάξου – Γυμνοί Ρομά κάνουν ανενόχλητοι το μπάνιο τους

Newsroom
07/06/2023 21:30
 
 
 

 

«Τσαντίρι» το έκαναν κάποιοι το Επιτόπιο Μουσείο της Μητρόπολης Νάξου, αφού κατασκήνωσαν μέσα σε αυτό, κοιμήθηκαν ανενόχλητοι αλλά έκαναν και το μπάνιο τους!

Οι εικόνες που μας απέστειλαν αναγνώστες του naxostimes τα λένε όλα. Πώς ένας αρχαιολογικός χώρος που αντί να αναδειχθεί και να αποτελέσει σημείο έλξης περιήγησης και θαυμασμού για τη σημαντική αρχαιολογική σημασία του, μπορεί να μετατραπεί από τη μία στιγμή στην άλλη σε τσαντίρι για να κοιμούνται κάποιοι, και να κάνουν γυμνοί και ανενόχλητοι το μπάνιο τους στη βρύση που υπάρχει εντός αυτού!

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές πρόκειται για Ρομά που μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής με άμεση παρέμβαση της αστυνομίας διώχθηκαν από το σημείο.

Όπως αναφέρουν στο naxostimes κάτοικοι, οι …«επισκέπτες» του Επιτόπιου Μουσείου χωρίς καμία ντροπή, γυμνοί και σε δημόσια θέα, στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή, έκαναν το μπάνιο τους και είχαν στρώσει τα «κρεββάτια» τους μέσα κι έξω από τους χώρους του μουσείου. «Είναι ντροπή για τη Νάξο να συμβαίνουν αυτά μέσα στην πόλη, λίγο έξω από τη Μητρόπολη και μέσα σε έναν αρχαιολογικό χώρο» σημειώνει κάτοικος και προσθέτει ότι «δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τα παιδιά μας να βγουν έξω γιατί δεν ξέραμε τι θα αντικρύσουν».

Να σημειωθεί ότι το Επιτόπιο Μουσείο Μητρόπολης Νάξου δημιουργήθηκε το 1999 και είναι το πρώτο στο είδος του μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα διεθνώς, που δίνει τη δυνατότητα περιήγησης ανάμεσα στα αρχαία κατάλοιπα, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου αυτά βρέθηκαν κατά την ανασκαφή. Στο χώρο έχουν βρεθεί ένα μυκηναϊκό εργαστήριο κατασκευής αγγείων, ένας τύμβος γεωμετρικής περιόδου και οικίες του 2ου αι. μ.Χ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.688 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*