«Πονοκέφαλος» για τη Νάξο η αποκομιδή των σκουπιδιών – Τι καταγγέλλουν κάτοικοι σε Αγερσανί και Αγία Άννα

Newsroom
08/06/2023 19:30
 
 
 

 

Τι συμβαίνει τελικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Νάξο; Παρά τις συνεχείς καταγγελίες πολιτών, «δεν ιδρώνει το αυτί» της δημοτικής αρχής που παραμένει σταθερά απούσα, την ίδια στιγμή που τα σκουπίδια φαίνεται να «πνίγουν» κι άλλες περιοχές εκτός από την Αγία Άννα.

Αυτή τη φορά, τη «σκυτάλη» του προβλήματος πήραν το Αγερσανί και Άγιος Προκόπιο και Αγία Άννα, περιοχές εξίσου όμορφες και δημοφιλείς που αντιμετωπίζουν την ίδια αδιαφορία και απαξίωση του Δήμου, όσον αφορά στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως κατήγγειλαν στο naxostimes.gr κάτοικοι των δύο προαναφερόμενων περιοχών, έχουν «ξεφυτρώσει» τουλάχιστον τρεις παράνομες χωματερές, αφού οι κάδοι των απορριμμάτων είτε είναι άφαντοι, είτε απομακρύνθηκαν σταδιακά από κεντρικά σημεία και μεταφέρθηκαν αρκετά μακριά.

Κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν ολόκληρο… «ταξίδι» για να πετάξουν τα απορρίμματα τους στους δυσεύρετους κάδους. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που χρησιμοποιούν κατά κόρον τους παράνομους σκουπιδότοπους και μάλιστα, δεν διστάζουν να επιτεθούν φραστικά σε όσους τολμήσουν να τους κάνουν παρατήρηση για τη συμπεριφορά τους.

Οι καταγγέλλοντες (αν και δεν κατάγονται από τη Νάξο, αλλά δηλώνουν φανατικοί Ναξιώτες και διατηρούν σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές) εξέφρασαν τη μεγάλη λύπη τους για την κατάντια του αγαπημένου τους νησιού, κάνοντας επίσης γνωστό ότι προσπάθησαν επανειλημμένα να βρουν τον αρμόδιο για τα απορρίμματα στον Δήμο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κατά τα άλλα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φιλοξενεί δημοσιογράφους που εξερευνούν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων… ευτυχώς δεν ανακάλυψαν ακόμα τις παράνομες χωματερές…

Από την πλευρά τους και οι πολίτες του νησιού δε φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι βλάπτουν τον τόπο τους με το να δημιουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές, αφήνοντας τα απορρίμματά τους και τα άχρηστα αντικείμενα και μπάζα από ανακαινίσεις οικοδομών (και όχι μόνο), σε όποια γωνιά του νησιού τους βολεύει. Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πρέπει άμεσα να λύσει το θέμα των απορριμμάτων, όπως επίσης και να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση τους. Ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται και αποθέτουν ανεξέλεγκτα τα απορρίμματα τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.201 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*