VIDEO-Νάξος: Σκηνές απείρου κάλλους στο δημοτικό συμβούλιο – Οι δικαιολογίες για τον «τραμπουκισμό» και η παρέμβαση της κ. Κατερίνας Μουστάκη

Newsroom
13/06/2023 02:09
 
 
 

 

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα, με καταστάσεις που για ακόμα μία φορά ξέφυγαν αφού τίποτα δεν θύμιζε μια πολιτισμένη και δημοκρατική συνεδρίαση. Ακούστηκαν βαριές κουβέντες και συκοφαντίες για μία πολίτη η οποία ήταν απούσα από τη συνεδρίαση.

Για «συκοφαντίες» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Ηλίας Ορφανός φέρνοντας το θέμα του «τραμπουκισμού» της κ. Κατερίνας Μουστάκη -όπως η ίδια έχει καταγγείλει- στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα ο κ. Ορφανός διαβάζοντας σχετικό κείμενο το οποίο προφανώς είχε συνταχθεί από δικηγόρο, σημείωσε ότι «για οποιονδήποτε διαδίδει αυτές τις συκοφαντίες -συμπεριλαμβανομένων και των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης- θα προσφύγει στη δικαιοσύνη».

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι, χωρίς -αρχικά- την παρουσία της κ. Κατερίνας Μουστάκη, η οποία παρακολουθώντας διαδικτυακά τα όσα αναφέρθηκαν και αφορούσαν την ίδια, λίγο αργότερα βρέθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου φανερά αγανακτισμένη για όσα ειπώθηκαν για εκείνη, χωρίς εκείνη. Ο λόγος δεν της δόθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όμως εκείνη υπερασπίστηκε τον εαυτό της για να λάβει το σχόλιο από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου …ότι πήγε στο δημοτικό συμβούλιο για να κάνει σόου επειδή …είχε κάμερες.

Τι έγινε πριν την παρέμβαση της κ. Μουστάκη

Αφού ο αντιδήμαρχος κ. Ορφανός ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για συκοφαντίες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε πως ό,τι έγινε, έγινε σε προσωπικό επίπεδο. «Έγινε κάτι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ή μήπως όταν ασκούσε τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος;» είπε. Ο Γιάννης Μαράκης από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν πρόκειται για συκοφαντίες της κ. Μουστάκη αφού τα λεγόμενά της επιβεβαιώνονται τόσο από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από το υλικό από κάμερες. «Είναι ξεκάθαρο για το ποιος λέει αλήθεια ή όχι. Εγώ περίμενα σήμερα να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Ορφανός» υπογράμμισε.

«Όλοι μας θα πρέπει να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και όταν δεχόμαστε κριτική, αυτό να μας κάνει καλύτερους. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Οφείλουμε τέτοια γεγονότα να τα καταδικάζουμε» είπε ο Βασίλης Βρούτσης.

«Εάν έχουν συμβεί όλα αυτά, εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά» τόνισε και ο Γιάννης Κορρές.

«Μείωσε την προσωπικότητα μου ως άνθρωπο και οικογενειάρχη. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί την ιδιότητα του αντιδημάρχου και κάποιοι φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά» συμπλήρωσε ο κ. Ορφανός.

«Όποιος θίγεται, πάει στο δικαστήριο» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης και πρόσθεσε ότι «το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει την όποια μορφής βίας και ιδίως στις γυναίκες». Ωστόσο γνωστοποίησε πως ο δήμαρχος …επικοινώνησε με τον κ. Ορφανό και του είπε ότι «δεν έγινε τίποτα» (!). Απευθυνόμενος στις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι προσπαθούν «να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα προσωπικό γεγονός για να δυναμιτίσουν το προεκλογικό κλίμα».

«Εγώ μίλησα με τον κ. Ορφανό και όπως με διαβεβαίωσε, επισκέφτηκε την κ. Μουστάκη, επειδή είναι γνώριμοι, φίλοι και συνεργάτες (!!!). Αφού θίχτηκε η τιμή της κυρίας, για να δικαιωθεί, έπρεπε να υποβάλει μήνυση και όχι να δημιουργήσει πολιτικό θέμα σέρνοντας τις δημοτικές παρατάξεις» είπε ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, λόγια που ξεσήκωσαν την κ. Μουστάκη και την ανάγκασαν να παρέμβει στη συνεδρίαση.

Την έπνιξε το δίκιο…

Μετά από όλα τα παραπάνω (και όσα ακόμα θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί του άρθρου), η κ. Κατερίνα Μουστάκη που την έπνιξε το δίκιο και μη μπορώντας να αντέξει τα όσα ειπώθηκαν για εκείνη χωρίς εκείνη, εμφανίστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θέλοντας να κάνει παρέμβαση για τα όσα νωρίτερα συζητήθηκαν.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου -που αιφνιδιάστηκε από την επίσκεψη της κ. Μουστάκη, όπως και οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι, δεν της έδωσε το λόγο που η ίδια ευγενικά ζήτησε, λέγοντάς της ότι το θέμα έχει συζητηθεί και έχει κλείσει.

Η κ. Μουστάκη επέμενε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια λέγοντας πως όπως άκουσε ο δήμαρχος τον αντιδήμαρχό του, όφειλε να ζητήσει να ακούσει και την άλλη πλευρά, μία πολίτη που έχει κάνει μάλιστα δημόσια μια σημαντική καταγγελία για μέλος της δημοτικής αρχής. Άρον-άρον ο κ. Μαυρομμάτης ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης και αποχώρησε από την αίθουσα όπως λίγο νωρίτερα, με την έλευση της κ. Μουστάκη, είχε αποχωρήσει και ο αντιδήμαρχος -πρωταγωνιστής του συμβάντος- Ηλίας Ορφανός. Δηλαδή, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν έδωσε το λόγο σε μία πολίτη, της οποίας το όνομα νωρίτερα συζητήθηκε στην ίδια αίθουσα χωρίς την παρουσία της, ώστε να μιλήσει για το ίδιο συμβάν και να εκφράσει και τη δική της άποψη.

Η κ. Μουστάκη φανερά αγανακτισμένη, απευθυνόμενη στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό μίλησε για τη θιγμένη αξιοπρέπειά της τονίζοντας ότι «οικογενειάρχης» δεν είναι μόνο ο αντιδήμαρχός του αλλά και η ίδια και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαστρεβλώνει την αλήθεια κι αν μη τι άλλο, αντί να ακούγονται όλα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση να υπάρξει μεταμέλεια και «συγνώμη» από τον κ. Ορφανό όπως ο ίδιος της είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει. Μάλιστα η κ. Μουστάκη προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως ο ίδιος ο κ. Ορφανός της είπε ότι θα ζητούσε συγνώμη αφού το συμβάν έγινε επειδή τον είχαν επηρεάσει «από το ιδιωτικό γραφείο του δημάρχου, από την γραμματέα και τον φωτογράφο».

Φυσικά ούτε ο κ. Λιανός, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για το θέμα -το αντίθετο μάλιστα-, ενώ λίγο αργότερα που επανήλθε στην αίθουσα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης απευθυνόμενος στην Κατερίνα Μουστάκη της είπε ότι επειδή είναι οι κάμερες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου …εκείνη κάνει σόου!!

«Ήρθα για να υπερασπίσω την αξιοπρέπεια μου όταν άκουσα όλα αυτά που λέγατε, που μειώνουν την προσωπικότητα μου και αντί να σας ακούσω να τα καταδικάζετε, μου λέτε ότι ήρθα για τις κάμερες» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μουστάκη.

Δηλαδή, ένας πολίτης που ήθελε να πει την άποψη του για ένα θέμα που τον αφορούσε άμεσα, πήγε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για να υπερασπίσει τον εαυτό του και την αξιοπρέπεια του, ξεσκεπάζοντας τα ψεύδη που λίγο νωρίτερα είχαν ειπωθεί και τον πρόσβαλαν, αλλά για να κάνει σόου…

Ωρυόμενος από την πλευρά του ο πρόεδρος Φιλωτίου Βασίλης Κρασσάς, φώναζε ότι «εδώ δεν είναι αίθουσα δικαστηρίου για να λύνετε τις διαφορές σας».

Πραγματικά, είναι πρωτόγνωρα τα όσα συνέβησαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι βήμα για τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν και γιατί όχι να συμμετέχουν και η εκάστοτε δημοτική αρχή να ακούει και να σέβεται τις απόψεις τους. Ψιλά γράμματα για τη δημοτική αρχή…

Αυτό που επίσης προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο κ. Μαυρομμάτης δεν επέτρεψε στην κ. Μουστάκη να καθίσει στα άδεια έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα, αφού πολίτες έχουμε δει να κάθονται ακόμα και στην πρώτη θέση των αντιδημάρχων της δημοτικής αρχής.

Τέλος αξίζει σχολιασμού και η στάση της αντιπολίτευσης, που λες και τα είχε χαμένα, δεν έκανε καμία παρέμβαση για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την παρέμβαση της κ. Μουστάκη.

Τα βίντεο που ακολουθούν περιγράφουν τα όσα προαναφέρονται κι ακόμα περισσότερα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.714 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*