ΕΑΣ: Ομόφωνη έγκριση όλων των θεμάτων της ετήσιας Γ.Σ. – Οι επόμενες κινήσεις της Ένωσης

Newsroom
03/07/2023 11:48
 
 
 

 

Την ετήσια Γενική τους Συνέλευση πραγματοποίησαν οι μέτοχοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου ΑΕΣ – ΑΕ), το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας Νάξου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης έκανε τον απολογισμό για το έτος 2022, τονίζοντας ότι ο τζίρος της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 2 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Καπούνης, η κερδοφορία της εταιρείας ήταν μικρότερη αφενός λόγω των δύο μεγάλων επενδύσεων που έχει κάνει η ΕΑΣ (δηλαδή το τυροκομείο παραγωγής αρσενικού τυριού στον Καλόξυλο και το μεγάλο τυροκομείο στο Γαλανάδο) κι αφετέρου λόγω της αύξησης της τιμής αγοράς του γάλακτος.

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο τυροκομείο παραγωγής αρσενικού τυριού στον Καλόξυλο, έργο που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Ένωση και του οποίου η ολοκλήρωση έχει καθυστερήσει λόγω των δικαστηρίων που έχει κάνει στην ΕΑΣ περίοικος, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους έχει κερδίσει ο Συνεταιρισμός. «Το τυροκομείο ήδη θα λειτουργούσε, εάν δεν υπήρχε αυτή η εμπλοκή με τα δικαστήρια» τόνισε ο κ. Καπούνης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα η υπόθεση θα απεμπλακεί από τα δικαστήρια.

Για το νέο υπερσύγχρονο τυροκομείο στο Γλινάδο – έργο ενταγμένο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτεί η ΕΑΣ – τόνισε ότι συνεχώς γίνονται δοκιμές και «μέχρι το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί κανονικά».

Ο κ. Καπούνης γνωστοποίησε, επίσης, στους μετόχους ότι σκοπός της εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, είναι να προχωρήσει σε αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της ΕΑΣ προκειμένου να αγοράσει νέο ακίνητο και με ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, να δημιουργήσει συνεταιριστική κτηνοτροφική μονάδα. Επίσης, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου.

Να σημειωθεί ότι όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα:
-Γνωστοποίηση Οικονομικών Καταστάσεων (Ισολογισμός, Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσεως) 2022 (περίοδος από 1η Ιανουαρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2022) και Έκθεσης Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση.

-Γνωστοποίηση Έκθεσης Ελέγχου επί Οικονομικών Καταστάσεων της 31/12/2022.

-Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων (Ισολογισμός, Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσεως)2022 (περίοδος από 1η Ιανουαρίου έως 31ηΔεκεμβρίου 2022) και Έκθεσης Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση.

-Έγκριση Διάθεσης Αποτελεσμάτων Χρήσης 2022.
-Απαλλαγή των Ελεγκτών και του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της Χρήσης 2022.

-Επικύρωση αποφάσεων Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων 2022.

-Έγκριση και επικύρωση όλων των αποφάσεων που πάρθηκαν μέσα στη χρήση 2022, νόμιμα από το Διοικητικό Συμβούλιο, και

-Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ, ο κ. Γιώργος Γκούφας μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΕΑΣ, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Δέτσης, οι μέτοχοι της εταιρείας κ.ά.

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 531 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*