Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στην ορεινή Νάξο: «Στο ίδιο έργο θεατές»

φωτιά ορεινή Νάξος
Newsroom
15/07/2023 03:17
 
 
 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση ΚΚΕ Νάξου για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην ορεινή Νάξο. Όπως αναφέρει βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» αφού παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο την ανάγκη να ληφθούν όλα τα μέτρα για αντιπυρική προστασία, ούτε ο δήμος ούτε η πολιτεία έχει προχωρήσει σε ανάλογα έργα.

«Ενδεικτικό τραγικό γεγονός στην παρούσα περίπτωση, ότι δεν υπάρχει επαρκής ανεφοδιασμός με υδροφόρες των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν μόλις νύχτωσε και υπάρχει κίνδυνος να απειληθούν κατοικημένες περιοχές» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η πλήρης ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης ΚΚΕ Νάξου

Στην περιοχή της Κεραμωτής που εξελίσσεται η πυρκαγιά από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 14/7, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Κορρέ, όπου για άλλη μια φορά, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ανάγκη να παρθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για αντιπυρική προστασία, με έργα υποδομών, αντιπυρικών ζωνών κυρίως γύρω από τα χωριά και τους οικισμούς, σχέδιο εκκένωσης των χωριών (ειδικά όπως της Κεραμωτής με τις ιδιαίτερες εδαφολογικές συνθήκες), όμως, ούτε ο Δήμος, ούτε η κεντρική πολιτεία έχει προχωρήσει σε ανάλογα έργα.

Πάλι θα αναφερθούμε στα κενά σε μόνιμο προσωπικό, πυροσβεστικά μέσα και μέσα πρόληψης της φωτιάς, για το αγροτικό δίκτυο που είναι κακοσυντηρημένο, για τις ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες, για την κακή κατάσταση των οχημάτων, για την ισχνή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω.

Ενδεικτικό τραγικό γεγονός στην παρούσα περίπτωση, ότι δεν υπάρχει επαρκής ανεφοδιασμός με υδροφόρες των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν μόλις νύχτωσε και υπάρχει κίνδυνος να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Πάλι θα ακούσουμε δικαιολογίες για τα στοιχεία της φύσης, τον καύσωνα και τον άνεμο, απεμπολώντας έτσι τις ευθύνες του κράτους, της περιφέρειας και του δήμου, για το τι έκαναν πριν φτάσουμε στην καταστροφή δασικής έκτασης, καλλιεργειών και περιουσιών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

● Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% με ευθύνη του κράτους όσων υπέστησαν ζημιές.
● Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για έργα αντιπυρικής θωράκισης και πρόληψης, να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη πυροπροστασία του νησιού εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.
● Μαζικές προσλήψεις επαρκούς προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για την στελέχωση των δασαρχείων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό όσων υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειες και τις περιουσίες τους.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας και του φυσικού μας πλούτου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.710 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*