Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Ναξιώτης Μανώλης Κρητικός

Μανώλης Κρητικός
Newsroom
21/07/2023 16:20
 
 
 

 

Ο Ναξιώτης Μανώλης Ν. Κρητικός εκλέχθηκε ομόφωνα Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του έχει διδάξει Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Erasmus Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ποιος είναι ο Μανώλης Κρητικός

Έχει σπουδάσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού με βαθμό Λίαν Καλώς και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα με βαθμό Λίαν Καλώς από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτορας στη Διοικητική Επιστήμη και στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό Άριστα. H διδακτορική του Έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το πρόγραμμα EDAMBA (European Doctoral Program Association in Management and Business Administration), με Πανεπιστήμιο υποδοχής το τμήμα Technology and Operations Management, Rotterdam School of Management.
Υπήρξε Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος (ΕΜΥ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν κάτοχος υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την επίδοση του στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Αριστείου προόδου κατά την αποφοίτηση του από το Λύκειο Νάξου.
Έχει λάβει τιμητική διάκριση Εξαιρετικής Συμβολής ως κριτής το 2017 για τη συμβολή του στην ποιότητα του περιοδικού Expert Systems With Applications (impact factor 8.665) από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο ELSEVIER καθώς επίσης και πιστοποιητικά αναγνώρισης του έργου του σαν κριτής από τους Εκδότες (Editors) των επιστημονικών περιοδικών: European Journal of Operational Research, International Journal of Production Economics, Computers and Operations Research, Engineering Applications of Artificial Intelligence και Transportation Research Part E.
Είναι Associate Editor του περιοδικού Journal of Statistics and Management Systems του εκδοτικού οίκου Taylor & Francis και πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ.

Υπήρξε Σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και Αξιολογητής στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (με συμμετοχή στην αξιολόγηση περισσοτέρων από 60 έργων πληροφορικής του Ευρύτερου Δημόσιου τομέα όπως το Πληροφοριακό Σύστημα Υπηρεσιών Αεροναυτικών Πληροφοριών (AIS) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το Πληροφορικό Σύστημα για τις ανάγκες 14 Νοσοκομείων της Αττικής και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών) κ.λπ.

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΟΠΑ, αντιπρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του ΟΠΑ, πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ) του Πρότυπου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, τακτικό μέλος συμβουλίου επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και μέλος της Επιστημονική και Οργανωτική επιτροπή του μαθητικού Διαγωνισμού για τα οικονομικά ΕΡΜΗΣ που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Οικονομικό Επιμελητήριο και την Ένωση Οικονομολόγων Καθηγητών ΔΕ.

Ήταν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου Leading and Managing in the Digital Era (LMDE) που διοργανώθηκε τον Ιούνιο 2023 από το ΟΠΑ, το Stevens Institute of Technology ΗΠΑ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), Γενικός Γραμματέας της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE), Πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου του Πρότυπου Λυκείου Αγίων Αναργύρων, πρώην Γενικός Γραμματέας και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Είχε την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης στην Ελληνική γλώσσα του βιβλίου με τίτλο : Linear Algebra and its application των Lay. D., Lay. S. and Macdonald, J.J. του εκδοτικού οίκου Pearson από τον εκδοτικό οίκο Broken Hill (2023) με τίτλο Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές. Είχε την γενική Επιμέλεια της Έκδοσης του Calculus & its Applications των Goldstein, Lay, Schneider, and Asmar του εκδοτικού οίκου Pearson στην Ελληνική γλώσσα με τίτλο Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός, Θεωρία και Εφαρμογές του από τον εκδοτικό οίκο Broken Hill (2021) και ήταν μέλος της Επιμέλειας Έκδοσης του βιβλίου Mathematics for Economics An Introductory Textbook των Pemberton and Rau του εκδοτικού οίκου Manchester University Press στην Ελληνική γλώσσα με τίτλο Μαθηματικές Μέθοδοι Οικονομικών & Διοικητικών Επιστημών από τον εκδοτικό οίκο Broken Hill (2019). Έχει συγγράψει βιβλίο Πληροφορικής στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τίτλο : Σχεδίαση και Υλοποίηση Εφαρμογών, Εκδόσεις Λιβάνη και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στο ερευνητικό του έργο αναφέρονται περισσότερες από 100 εργασίες εκ των οποίων σημαντικός αριθμός είναι αυτοδύναμες σε Q1 περιοδικά. Οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως: OMEGA-the International Journal of Management Science, Expert Systems with Applications – an international journal, the International Journal of Production Economics, the Journal of the Operational Research Society, Socio-Economic Planning Sciences , the International Transactions in Operational Research, the Applied economics, the Operational Research: An International Journal, Journal of Statistics & Management Systems, Higher Education Studies, International Journal of Operations and Quantitative Management, Journal of Mathematics and System Science, Journal of Information Systems & Operations Management.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.400 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*