Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Απόλλωνας Νάξου

admin
13/02/2015 22:27
 
 
 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί ο Απόλλωνας Νάξου μετά τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, που έπληξε ανεπανόρθωτα τον οικισμό.

Το θέμα μπήκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το βράδυ της Παρασκευής και όλοι συμφώνησαν με την εισήγηση του δημάρχου να προχωρήσει ο δήμος άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

 

Μετά από πρόσκληση του προέδρου της Κορωνίδας, φορέων και κατοίκων του Απόλλωνα, ο Μανόλης Μαργαρίτης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη και τον προϊστάμενο των Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μανώλη Ζουγανέλη επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τον Απόλλωνα όπου διαπίστωσαν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία των τελευταίων ημερών. Όπως τόνισε ο κ. Μαργαρίτης "η κατάσταση είναι τραγική" αφού ο κυματοθραύστης είναι κυριολεκτικά διαλυμένος, η πλατεία (εκεί που γυρίζουν τα λεωφορεία) έχει "ξεκουφωθεί", οι τουαλέτες που έχει τοποθετήσει ο δήμος είναι διαλυμένες ενώ η άμμος κ.λπ. έχει φτάσει στην πόρτα των καταστημάτων. 

 

"Αποφασίσαμε άμεσα, να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα εφικτά προβλήματα. Τη Δευτέρα δηλαδή, να πάει φορτηγάκι με συνεργείο του δήμου να καθαρίσουν όλη την πλατεία και ένα τζισιμπί να ανοίξει το δρόμο για να μπορεί να γίνεται η κυκλοφορία. Επίσης θα κηρύξουμε τον Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να δούμε πως θα αντιμετωπισθεί το θέμα του κυματοθραύστη και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να φέρουμε από το Κουφονήσι την πλατφόρμα. Θα κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μπορέσουμε να ζητήσουμε άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών" τόνισε ο δήμαρχος και ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

 

Το θέμα των "νομιμοποιήσεων" έθεσε ο κ. Αντώνης Βασαλάκης και το ενδεχόμενο καταγγελιών, ενώ η κ. Ευδοκία Ψαρρά ζήτησε τη δέσμευση του δημάρχου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες προκειμένου σε δυο μήνες που θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Ο κ. Νίκος Mαϊτός συμφώνησε σε κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών και ο κ. Δημήτρης Λιανός σημείωσε ότι θα ζητηθεί και η αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

 

φώτο: Γιώργος Χωριανόπουλος

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*