Νάξος: Παρουσίαση βιβλίων του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Newsroom
27/07/2023 01:03
 
 
 

 

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Κατερίνα Καμπανέλλη, σκηνογράφο και κόρη του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, και τη Θεατρική Εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζουν τα δύο τελευταία βιβλία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Πρόκειται για τα βιβλία «Άκουσε τη φωνή μου κι έλα» και «Από σκηνής και από πλατείας – Ιάκωβος Καμπανέλλης» για τα οποία θα μιλήσει η Κατερίνα Καμπανέλλη και αποσπάσματα από αυτά θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιάννης Μπόγρης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Τα βιβλία

«ΆΚΟΥΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΛΑ»
Τραγούδια και ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Εκδόσεις Κέδρος
Επιμέλεια: Θάνος Φωσκαρίνης, Κατερίνα Καμπανέλλη

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης είχε μια μακροχρόνια σχέση με τον εύρυθμο λόγο, το τραγούδι γενικά. Πρώτ’ απ’ όλα με τα τραγούδια που άκουγε στο σπίτι του και στο νησί του, τη Νάξο, αλλά και μετά, κυρίως με το έντεχνο λαϊκό, που άκουγε όταν το 1932 ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Έναν συνδυασμό αυτών των δύο υπηρέτησε με συνέπεια για πενήντα περίπου χρόνια. Η συγκεντρωτική συλλογή “Άκουσε τη φωνή μου κι έλα” περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, όλα τα ποιήματα και τα τραγούδια του, που πολλά μάλιστα ακούμε και τραγουδάμε μέχρι σήμερα. {..} Τη συλλογή συνοδεύουν χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη, χαιρετισμός του Σταύρου Ξαρχάκου, πρόλογος, επίμετρο και σημειώσεις του θεατρολόγου Θάνου Φωσκαρίνη, εκτενές βιογραφικό, δισκογραφία και εργογραφία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, καθώς και σχέδιά του, φιλοτεχνημένα στη δεκαετία του 1960 » (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«ΑΠΟ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ- ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»
Εκδόσεις Κέδρος

Το βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη κυκλοφορεί ξανά, αυτήν τη φορά από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και περιέχει κείμενα, συνεντεύξεις και ομιλίες του μεγάλου Έλληνα δημιουργού καθώς και σχόλια των Κώστα Γεωργουσόπουλου, Καρόλου Κουν και Τάσου Λιγνάδη για τη θεατρική πορεία και το έργο του. «Σκέφτομαι κάπου κάπου πόσο μοιάζει το θέατρο μ’ αυτό που κάνουμε καμιά φορά στη ζωή όταν καλούμε κάποιον με τον οποίον έχουμε μια διαφορά για να «κουβεντιάσουμε το θέμα». Και πόσο, ακόμα πιο πολύ, μοιάζει με το θέατρο μια τέτοια δράση όταν τον καλούμε για «να το ξανακουβεντιάσουμε {..}» (Κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

info:

Για τα βιβλία θα μιλήσει η Κατερίνα Καμπανέλλη
Αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός Γιάννης Μπόγρης
Τραγούδι: π. Ζαφείριος Κουτελιέρης
Στο πιάνο: Ο Χρήστος Κουτελιέρης
Συντονίζει η Γεωργία Παρασκευά
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 στις 21:00 στο Θεατρικό Μουσείο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ» (Χώρα Νάξου, Περιοχή Γρόττα)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2285023619
mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 315 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*