40ευρο… “χαράτσι” στους πολιτικούς γάμους σε Νάξο & Μικρές Κυκλάδες

admin
13/02/2015 22:59
 
 
 

 

Θέλετε να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο στη Νάξο ή τις Μικρές Κυκλάδες; Το "τσάμπα" μας τελείωσε… και πλέον για το γάμο σας στο Δημαρχείο θα πληρώσετε ανταποδοτικό τέλος 40 ευρώ!

Αυτό αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ. Όπως εισηγήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης ο πολιτικός γάμος έχει κι αυτός τα "έξοδα" του για το δήμο. Απασχόληση δημάρχου ή αντιδημάρχου, καθαριότητα, επιβάρυνση κάποιων υπαλλήλων κ.λπ. Έτσι η δημοτική αρχή θεώρησε σκόπιμο να επιβληθεί τέλος της τάξεως των 40 ευρώ σε όποιον παντρεύεται πολιτικά. 

Για το 40ευρο αντέδρασε η κ. Ευδοκία Ψαρρά -που και η ίδια έχει κάνει πολιτικό γάμο όπως είπε- σημειώνοντας ότι οι γάμοι στη Νάξο πρέπει να γίνονται δωρεάν. "Άλλοι δήμοι (που πληρώνονται) έχουν ειδικές αίθουσες που τελούν τους πολιτικούς γάμους αλλά και όποιος θέλει μπορεί χωρίς χρήματα απλά να παντρευτεί στο γραφείο του δημάρχου ή του αντιδημάρχου". 

 

Ο κ. Βασίλης Βρούτσης -που και αυτός επίσης έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο- πρότεινε να μην πληρώνει κάποιος για να παντρευτεί πολιτικά για να δίνουμε έτσι ένα επιπλέον κίνητρο στον κόσμο… να παντρεύεται! 

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι εάν οποιοσδήποτε έχει οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να πληρώσει το 40ευρο ο δήμος θα φροντίσει γι αυτό. 

Όσο για τον κ. Δημήτρη Λιανό που είναι ο συχνότερος "παπάς" για τους πολιτικούς γάμους στη Νάξο, όπως ειπώθηκε, έχει χρειαστεί, για τις ανάγκες τέλεσης γάμου να μπει ακόμα και μέσα στη θάλασσα!!

Το θέμα "πέρασε" με αρνητικές ψήφους των παρατάξεων "Πολίτες για τα νησιά μας" και "Λαϊκή Συσπείρωση". 

 
(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*