Νάξος: Έκθεση διακοσμητικών και χρηστικών κατασκευών των Μπάμπη Καρδιόλακα και Μανώλη Βασιλάκη

Newsroom
27/07/2023 22:16
 
 
 

 

Την πρώτη έκθεση καλλιτεχνικών αντικειμένων με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά παρουσιάζουν οι Μπάμπης Καρδιόλακας και Μανώλης Βασιλάκης στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου Νάξου, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21:30 σε μία κοινή έκθεση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Αυγούστου 2023.

«Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που δεν πετιόταν σχεδόν τίποτα. Σήμερα τα άχρηστα αντικείμενα οδηγούνται στους κάδους ανακύκλωσης. Η ζωή στο νησί όλο τον χρόνο έχει τις στιγμές που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει κάθε σκέψη που κάνει και τον ευχαριστεί, να την βλέπει να πραγματοποιείται» αναφέρουν οι δύο καλλιτέχνες που μεράκι τους είναι να μετασκευάζουν ευτελείς πρώτες ύλες και να τις μετατρέπουν σε διακοσμητικά αντικείμενα, κάποια από τα οποία έχουν και χρηστική αξία, και κινούν την προσοχή και το ενδιαφέρον.

«Την δυνατότητα αυτή μας την έδωσε η νέα τεχνολογία που δημιούργησε μηχανήματα για χρησιμοποίηση στα εργοστάσια και στα μηχανουργία , ώστε να διευκολύνεται η απασχόληση των εργαζομένων, στις βαριές δουλειές» αναφέρουν οι κ.κ. Καρδιόλακας και Βασιλάκης και προσθέτουν: «Στα διαλείμματα της δουλειάς, μπορέσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε, με καλλιτεχνική φαντασία και να δημιουργήσουμε τα αντικείμενα που εκθέτουμε σήμερα. Δεν σπουδάσαμε, αλλά αγαπήσαμε την τέχνη και την υπηρετούμε με πολλή αγάπη, χωρίς να υπολογίζουμε τον χρόνο και τον κόπο που χρειαζόμαστε για να δούμε την σκέψη μας να πραγματώνεται».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 664 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*