Νάξος: Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για τον αγωγό ακαθάρτων στο Αγερσανί ζητά αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι

Έργα Αγερσανί
Newsroom
29/07/2023 20:40
 
 
 

 

Την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ζητούν οι παρατάξεις της μειοψηφίας «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση και οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Πολυκρέτης και Βούλα Μαργαρίτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διέλευσης αγωγού ακαθάρτων από τον Άγιο Αρσένιο στο πλαίσιο του έργου «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου – Βίβλου» (δείτε το έγγραφο παρακάτω).

Το θέμα της επανέναρξης των εργασιών στον Άγιο Αρσένιο έχει προκαλέσει και πάλι την αγανάκτηση των κατοίκων οι οποίοι ανησυχούν τόσο για τα σπίτια τους και την ασφάλεια τους λόγω των εργασιών στο κέντρο του χωριού, όσο και για μελλοντικά προβλήματα αφού όπως λένε κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές και οσμές, κάτι που συμβαίνει σε πρόσφατο έργο του δήμου στην Πλάκα.

Οι κάτοικοι με τις έντονες διαμαρτυρίες τους όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου, κατάφεραν να το σταματήσουν προσωρινά, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφές και συζητήσεις τόσο με τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό όσο και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη.

Μάλιστα όπως είχαν δηλώσει στο naxostimes.gr οι υποσχέσεις που είχαν λάβει από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, ήταν η διακοπή των εργασιών, η αυτοψία με μηχανικό για την ασφάλεια των κατοικιών εφόσον το έργο θα περνούσε μέσα από το χωριό και η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση για το πώς θα εξελιχθούν οι εργασίες.

Ωστόσο, αντί για την τήρηση των υποσχέσεων του δημάρχου κ. Λιανού, οι κάτοικοι είδαν τις μπουλντόζες το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου, στο κέντρο του χωριού να ξεκινούν και πάλι εργασίες και μάλιστα, όπως οι ίδιοι τόνισαν στο naxostimes.gr, «υπό την επαγρύπνηση των αρχών» για τυχόν διαμαρτυρίες.

«Εστάλη στην κοινότητα έγγραφο της εισαγγελίας και του ΑΤ Νάξου ότι οι αρχές θα βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν δικές μας διαμαρτυρίες. Εμείς ουδέποτε θέλαμε να κάνουμε φασαρίες, ούτε να μη γίνει το έργο. Αυτό που ζητάμε είναι να μην περάσει ο αγωγός της αποχέτευσης μέσα από το κέντρο του χωριού, αλλά περιφερειακά αυτού, που θα εξυπηρετήσει παράλληλα και νέες επιχειρήσεις και σπίτια που έχουν πρόσφατα οικοδομηθεί» ανέφερε σε συνέντευξή του στον Aegean Voice, το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Αρσενίου Γιώργος Κάβουρας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 459 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*