Νάξος: «Ωμή» επέμβαση του Δήμου στην αμμουδιά στο «Βίντσι»

Newsroom
10/08/2023 21:49
 
 
 

 

Την προσπάθεια αλλοίωσης της αμμουδιάς στην γωνιά της πλαζ του «Βίντσι», στην αρχή του δρόμου προς την Πορτάρα, κατήγγειλε ο Μιχάλης Φραγκίσκος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων χρησιμοποίησε εκσκαφέα JCB προκειμένου να χαμηλώσει το ύψος της άμμου προωθώντας την προς τα μέσα στο συγκεκριμένο σημείο και να καλυφθεί από τη θάλασσα. Κι όλα αυτά, «μέσα στο γενικό κλίμα καταδίκης των επεμβάσεων στους αιγιαλούς» τονίζει ο κ. Φραγκίσκος.

Το θέμα, όμως, είναι ότι η αμμουδιά του «Βίντσι» αποτελούσε δημοφιλή επιλογή παιδιών για μπάνιο και παιχνίδι, μια δυνατότητα που προσπάθησε ο Δήμος να τους στερήσει με την «ωμή», ξαφνική και αδικαιολόγητη επέμβαση του.

«Το ερώτημα είναι γιατί το έκανε ο Δήμος ή το Λιμενικό Ταμείο; Ενοχλούσαν τα παιδιά τα ταχύπλοα; Ενοχλούσε η υπερβάλλουσα άμμος με τη μεταφορά της από τον αέρα; Ποιον ενοχλούσε; Την συνεξουσία του Δήμου που της έχει παραχωρηθεί ο μισός δημόσιος χώρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού;» αναρωτήθηκε ο κ. Φραγκίσκος, ο οποίος ζήτησε από τον Δήμο να δώσει μια «πειστική εξήγηση» γι’ αυτή του την ενέργεια.

Ωστόσο, φαίνεται πως… η φύση είχε διαφορετική άποψη από τη δημοτική αρχή, μιας και ο κυματισμός της θάλασσας «αποκατέστησε το τοπίο, προς τιμή των ανεγκέφαλων δραστών!» σύμφωνα με τον κ. Φραγκίσκο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 9.745 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*