Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος η Νάντια Σαλτερή από τη Νάξο

Newsroom
20/08/2023 22:09
 
 
 

 

Την υποψηφιότητα της στο πλευρό του Νικηφόρου Παπανικόλα και στην παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» ανακοίνωσε η Νάντια Σαλτερή από τη Νάξο.

Η κ. Σαλτερή είναι δικηγόρος, Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωση για την υποψηφιότητά της η Νάντια Σαλτερή αναφέρει ότι «σε μια εποχή που οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν να ασχοληθούν με την πολιτική οφείλουμε να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας».

Η δήλωση της κ. Νάντιας Σαλτερή

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμή και την ευθύνη να είμαι στις προσεχείς εκλογές Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου ( Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Δήμος Αμοργού) με τον Συνδυασμό Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο, με επικεφαλής τον συνάδελφο Δικηγόρο και συνομήλικο Νικηφόρο Παπανικόλα.

Πήρα αυτή την απόφαση καθόλου αγόγγυστα , καθώς πιστεύω ότι σε μια εποχή που οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν να ασχοληθούν με την πολιτική οφείλουμε να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας. Ορμώμενη σε κάθε περίσταση και πάντοτε από προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών , την καταπολέμηση των ανισοτήτων και της αδιαφάνειας, μοιράζομαι με τους συνυποψηφίους μου και τον επικεφαλής της παράταξης μας, το όραμα της δημιουργίας μιας ευρύτερης συμμαχίας πολιτών, κοινωνικών κινήσεων και φορέων που θα εκλέξει μια νέα περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου που θα δρα με διαφάνεια, πάντα προς το συμφέρον της κάθε μιας και του καθενός από εσάς. Μιας νέας περιφερειακής αρχής που θα δουλεύει νυχθημερόν για την ενίσχυση της οικονομίας, την βελτίωση των δομών, του οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος ,που τόσο επλήγη στις πρόσφατες πυρκαγιές της Νάξου και της Ρόδου, την προστασία της ζωής και την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με συμφέροντα για να προασπιστώ τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών μας αλλά και να επιδιώξω ευρύτερες συμμαχίες για το συμφέρον του περιβάλλοντος, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και φυσικά και πάνω από όλα της κάθε μιας και τους καθενός από εσάς. Οι κάτοικοι των νησιών μας αξίζουν μια εναλλακτική πολιτική πρόταση που θα προάγει την συμμετοχή, την συνδιαμόρφωση και την διαφάνεια από τα πιο μεγάλα έως τα πιο μικρά ζητήματα και μια νέα περιφερειακή αρχή που θα προάγει τις δημοκρατικές διαδικασίες και την λογοδοσία. Δεσμεύομαι απέναντι στον καθένα και στην καθεμιά από εσάς ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις που αποκόμισα στην μάχιμη δικηγορία για να αποτελέσει η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου κοιτίδα οικονομικής ανάπτυξης, ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού, πολιτισμού αλλά και προστασίας του Περιβάλλοντος και των περιοχών natura που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στην Νάξο και στα νησιά μας.

Η έλλειψη υποδομών, η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για δημόσιες σχέσεις και για την εξυπηρέτηση των ημέτερων, η ανεπαρκής θαλάσσια διασύνδεση κατά τους χειμερινούς μήνες, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των αιγιαλών μας, η άναρχη πολλές φορές και χωρίς επαρκή έλεγχο δόμηση, η έλλειψη πολιτιστικών εγκαταστάσεων πρέπει να οδηγήσουν σε Αλλαγή Σελίδας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου! Εγώ από πλευράς μου, δεσμεύομαι να είμαι στο πλευρό του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του εποχιακά εργαζόμενου, του νέου επιχειρηματία, της γυναίκας εργαζόμενης και της κάθε μιας και του καθενός από εσάς!

Σύντομο βιογραφικό

Η Νάντια Σαλτερή είναι Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, πιστοποιημένη στο Φορολογικό Δίκαιο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έλκει την καταγωγή της από την Ορεινή Νάξο και πιο συγκεκριμένα από το Τσικαλαριό και την Τραγαία Νάξου.Πατέρας της είναι ο Νίκος Σαλτερής του Στεφάνου και της Ζωής, Οικονομολόγος, συνταξιούχος Τραπεζικός Διευθυντής στην Αθήνα και στις Κυκλάδες και θείος της ο Κώστας Σαλτερής, Συγγραφέας συγγραμμάτων Χημείας σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους.

Εργάστηκε για 10 έτη σε διακεκριμένες Δικηγορικές Εταιρείες και Ομίλους της Αθήνας, με ειδίκευση σε θέματα εταιρικού, εμπορικού και εργατικού δικαίου.

Στη συνέχεια άνοιξε το δικό της δικηγορικό γραφειο στη Νάξο, όπου σήμερα δραστηριοποιείται.Είναι πιστοποιημένη δικηγόρος του Ε.Φ.Κ.Α στις Κυκλάδες και ασχολείται ενεργά με το συνταξιοδοτικό και το κοινωνικοασφαλιστικό δίκαιο. Επίσης είναι Δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου στο Πρωτοδικείο Νάξου με εμπειρία στις κτηματολογικές διαφορές και στο δίκαιο ακινήτων.

Αρθρογραφεί για θέματα επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος σε γνωστά νομικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Έχει ενεργή πολιτική ενασχόληση στους χώρους φοίτησης, επαγγελματικής και συνδικαλιστικής δράσης, ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια.

Σήμερα διατελεί Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.Είναι μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 790 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*