VIDEO: Ένα πανέμορφο φλαμίνγκο στη Λαγκούνα (η περιοχή μας θυμίζει το λόγο της ύπαρξής της)

Ένα πανέμορφο φλαμίνγκο στη Λαγκούνα
Newsroom
24/08/2023 00:34
 
 
 

 

Με ένα υπέροχο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι λουόμενοι και σέρφερς στην περιοχή Λαγκούνα της Νάξου το απόγευμα της Τετάρτης.

Ένα πανέμορφο φλαμίνγκο έκανε στάση στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της «Αλυκής», στη Λαγκούνα όχι μόνο για να ξεκουραστεί αλλά και για να μας θυμίσει τη σπουδαιότητα της περιοχής που τον τελευταίο χρόνο έχει συζητηθεί έντονα η επιχειρούμενη καταπάτηση της με τροχοφόρα.

Το εντυπωσιακό πτηνό, το οποίο συναντάται σε αρκετούς υδροβιότοπους της χώρας μας μεταξύ των οποίων και της Αλυκής Νάξου αλλά και της Μικρής Βίγλας, περπατά κατά μήκος της παραλίας αναζητώντας τροφή και ξεκούραση.

Το βίντεο και τις φωτογραφίες απέστειλε στο naxostimes.gr ο γνωστός φυσιολάτρης, καθηγητής Γιάννης Κοντόπουλος.

Ένα πανέμορφο φλαμίνγκο στη Λαγκούνα

Όπως σημειώνει ο κ. Κοντόπουλος οι επισκέπτες της Λαγκούνας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην το τρομάξουν ή να το ενοχλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο γιατί όπως φαίνεται είναι αδύναμο και κουρασμένο από το μακρινό ταξίδι του.

«Ένα μικρό ανήλικο Φλαμίνγκο μας επισκέφθηκε μπροστά από την Αλυκή στην Λαγκούνα. Είναι ένα σημείο που προσφέρεται για την τροφή του γιατί έχει οστρακοειδή καθώς η Αλυκή αυτή την εποχή δεν έχει νερό. Όμως επειδή είναι προσιτό στον κόσμο και υπάρχει πολύ όχληση καλό θα είναι να προσέχουμε γιατί είναι πολύ αδύναμο και κουρασμένο. Αν ενοχλείται το πιο πιθανό είναι να μετακινείται βίαια και ίσως να του συμβεί κάποιο ατύχημα. Ας το παρατηρήσουμε από απόσταση με προσοχή και σεβασμό σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοντόπουλος.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου τονίζει ότι οφείλουμε να σεβαστούμε τον χώρο του και να μην εκμεταλλευόμαστε την αδυναμία του, πλησιάζοντάς το για μια φωτογραφία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 586 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*