Open και ΕΡΤ μαθαίνουν για τις γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου

Newsroom
30/08/2023 21:25
 
 
 

 

Το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου 2023 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα διοργανώσει τη 14η Γιορτή Πατάτας και το 5ο Food Experience Graviera Naxos, που ως θέμα θα έχουν «Κλιματική αλλαγή και γαστρονομία»!

Την εκδήλωση παρουσίασε, στον «αέρα» της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του Open, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος!

Στην κάμερα μίλησαν και ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, που κάλεσε όλον τον κόσμο να δώσει το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της ναξιώτικης γαστρονομίας και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιάννης Πολίτης, ο οποίος εξήγησε τι κάνει την γραβιέρα και την πατάτα Νάξου να ξεχωρίζουν.

Πλάι τους, ο σεφ του Santana, Μιχάλης Καπρής, ετοίμαζε διάφορες νοστιμιές με Πατάτα και Γραβιέρα, δίνοντας μια… γεύση του τι θα απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την εκδήλωση!

Δείτε το απόσπασμα:

Λίγο αργότερα, για τις δύο εκδηλώσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έμαθε και η ΕΡΤ!

Συγκεκριμένα, για το σπουδαίο τους θέμα (κλιματική αλλαγή και γαστρονομία) μίλησε, στην εκπομπή «Συνδέσεις» απ’ ευθείας από την πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, ο Ναξιώτης στην καταγωγή Διευθυντής της Μετεωρολογικής Σχολής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος και φυσικός, Νίκος Δρης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κλιματική κρίση δεν έχει επηρεάσει τόσο πολύ το νησί μας, την αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία του.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του τριήμερου event ενώ κάλεσε όλον τον κόσμο να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση αλλά και να επισκεφθεί τη Νάξο!

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 818 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*