Ξεκίνησαν οι γαστρονομικές γιορτές της Ε.Α.Σ. Νάξου – Πρώτη στάση… Κουφονήσια (video)

Newsroom
01/09/2023 23:20
 
 
 

 

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τη 14η Γιορτή Πατάτας Νάξου και το 5ο Food Experience Graviera Naxos, τα οποία διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ταξίδι στα πανέμορφα Κουφονήσια, με τα οποία συνδέθηκαν ζωντανά πέντε (!) ελληνικά κανάλια για να μάθουν για τις κορυφαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Αρχικά, όλο το ρεπορτάζ για το event έδωσε… εν πλω για τα Κουφονήσια ο παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» (μαγειρεύοντας πατάτες τηγανητές Νάξου με τριμμένη γραβιέρα της ΕΑΣ)…

Δείτε το απόσπασμα:

Λίγο αργότερα, με φόντο την υπέροχη θάλασσα του Κουφονησίου, ο Χρήστος Νέζος παρουσίασε τις γαστρονομικές γιορτές της Ε.Α.Σ. στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ενώ μαγείρεψε μερικές λιχουδιές που θα δοκιμάσουν όσοι επισκεφθούν το Σάββατο την κεντρική εκδήλωση του event: στριφτή πίτα κουφονησιώτικη με πατάτα και γραβιέρα Νάξου και πατατοσαλάτα με πατάτες της ΕΑΣ, κρεμμυδάκι, κάπαρη και αντζούγιες.

Δείτε το απόσπασμα:

Επίσης, δύο εξαιρετικοί μάγειρες, η μεγάλη νικήτρια του φετινού MasterChef, Μαρία Μπέη και ο Δημήτρης Μπέλλος, τιμούν με την παρουσία τους τη 14η Γιορτή Πατάτας Νάξου και το 5ο Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Οι δυο τους, εν πλω και με φόντο τα Κουφονήσια, μίλησαν στο «Καλοκαίρι yes» του Open για τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες γαστρονομικές γιορτές της Ε.Α.Σ. και τις συνταγές που θα φτιάξουν για αυτές! Στο ρεπορτάζ, ο Χρήστος Νέζος.

Δείτε το απόσπασμα:

Σήμερα, όμως, Κουφονήσια «απόλαυσαν» και ο Alpha και η εκπομπή «Alpha Τώρα»!

Η δημοσιογράφος του καναλιού, Ελένη Λαζάρου, βρέθηκε στο Κουφονήσι στο πλαίσιο της 14ης Γιορτής Πατάτας Νάξου και του 5ου Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών  και… πλέοντας στα σμαραγδένια νερά του, μαγείρεψε παρέα με τον θρυλικό καπετάν Πράσινο και τον Ηλία Φωστιέρη, παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές με γραβιέρα και πατάτα Νάξου!

Δείτε το απόσπασμα:

Επίσης, live από το Κουφονήσι ο Χρήστος Νέζος παρουσίασε εκ νέου τη 14η Γιορτή Πατάτας Νάξου και το 5ο Food Experience Graviera Naxos της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, αυτή τη φορά στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ενώ… μαγείρεψε, μαζί με τον Ηλία Φωστιέρη, παραδοσιακές κουφονησιώτικες λιχουδιές με γραβιέρα και πατάτα Νάξου!

Δείτε το απόσπασμα:

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το πρωί της Παρασκευής η εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 έμαθε τον καιρό από τον μετεωρολόγο του καναλιού, Τάσο Αρνιακό, ο οποίος έδωσε τις προβλέψεις του ζωντανά από την… Πλάκα της Νάξου!

Ο καταξιωμένος μετεωρολόγος βρίσκεται στο νησί καθώς τόσο ο ίδιος όσο και συνάδελφοί του άλλων τηλεοπτικών καναλιών θα βραβευθούν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην κεντρική εκδήλωση της 14ης Γιορτής Πατάτας και του 5ου Food Experience Graviera Naxos, για τη σημαντική τους προσφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μέσω των καιρικών τους προβλέψεων.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 656 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*