VIDEO-Νάξος: Με πλήθος κόσμου, βραβεύσεις μετεωρολόγων και λαμπερές παρουσίες η γιορτή της γαστρονομίας της ΕΑΣ (φώτος)

Γιορτή πατάτας
Newsroom
04/09/2023 03:46
 
 
 

 

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το βράδυ, η 14η «Γιορτή πατάτας» και το 5ο Food Experience Graviera Naxos που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και τον Aegean Voice 107,5.

Γιορτή πατάτας

Η φετινή γιορτή της γαστρονομίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ήταν αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή και καλεσμένοι ήταν οι μετεωρολόγοι των τηλεοπτικών καναλιών Τάσος Αρνιακός (ΑΝΤ1), ο Γιώργος Τσατραφυλιάς (ALPHA), η Νικολέτα Ζιακοπούλου (ΕΡΤ) και Δημήτρης Παπαϊωάννου (ACTION24), που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στους αγροκτηνοτρόφους που η ζωή και η δουλειά τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον καιρό και το περιβάλλον. Παρόντες στη μεγάλη εκδήλωση και άνθρωποι του θεάματος που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής όπως η Ναταλία Δραγούμη και ο Κώστας Καζάκος αλλά και πλήθος δημοσιογράφων που μετέδωσαν live την εκδήλωση σε ΑΝΤ1 και ΕΡΤ.

Γιορτή πατάτας

«Το φετινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο ….δυστυχώς πολλές φωτιές καταστροφικές που παραλίγο να ακυρώσουν την μεγάλη μας γιορτή. Αυτό όμως δεν έγινε γιατί οι άνθρωποι της ΕΑΣ Νάξου θέλησαν να μετατρέψουν αυτή την αρνητική συγκυρία σε ευκαιρία για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση» σημείωσαν οι παρουσιαστές της βραδιάς που παρουσίασαν και συντόνισαν με άψογο τρόπο την εκδήλωση, Ελένη Λαζάρου και Χρήστος Νέζος.

Βραβεία

Γιορτή πατάτας

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) όπου το βραβείο παρέλαβε ο Φυσικός Μετεωρολόγος και καθηγητής της σχολής Μετεωρολογίας Νίκος Δρης. Επίσης βραβεύτηκαν ο Τάσος Αρνιακός (ΑΝΤ1), ο Γιώργος Τσατραφυλιάς (ALPHA), η Νικολέτα Ζιακοπούλου (ΕΡΤ) και Δημήτρης Παπαϊωάννου (ACTION24).

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκε επίσης η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου για την προσφορά της στην προβολή της Νάξου μέσω της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation Journalists).

Τις βραβεύσεις έκαναν ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Σταμάτης Σέργης, η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Λεονάρδος Χατζηανδρέου, η τραγουδίστρια Στελλίνα Κονιτοπούλου και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης.

Λαμπερές παρουσίες …και διασκέδαση

Γιορτή πατάτας

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι λαμπερές παρουσίες όπως η Ναταλία Δραγούμη, ο Κωνσταντίνος Καζάκος και ο Γρηγόρης Γκουντάρας με την σύζυγο του Ναταλί Κακκαβά η οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως το πιο όμορφο κορίτσι του καιρού.

Τη διασκέδαση ανέλαβαν η Στελλίνα Κονιτοπούλου και ο Γιάννης Πειραιώτης με τα συγκροτήματά τους καθώς και τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αρσενίου ενώ στον κόσμο προσφέρθηκαν ναξιώτικες νοστιμιές με βάση την πατάτα και τη γραβιέρα της Ένωσης.
Τέλος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης και το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού της Νάξου, που ευχαρίστησαν όλους για την παρουσία τους.

Να σημειωθεί ότι τα γαστρονομικά event που πραγματοποίησε φέτος η ΕΑΣ Νάξου είχαν και έντονο άρωμα τέχνης και πολιτισμού, αφού δύο καταξιωμένοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες η Ματίνα Σταυροπούλου και ο Νίκος Κάνογλου έκαναν μια βιωματική σύμπραξη με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό…

Περισσότερες φωτογραφίες

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4.052 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*