«Τραγούδα πάλι κάθε βράδυ και φέρνε με κοντά»: Παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Newsroom
07/09/2023 20:49
 
 
 

 

Αποτέλεσμα ομαδικής εμπνευσμένης δουλειάς των παιδιών που παρακολούθησαν τα θερινά εργαστήρια στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης αποτελεί η παράσταση με τίτλο «Τραγούδα πάλι κάθε βράδυ και φέρνε με κοντά», η οποία θα παρουσιαστεί στο Μουσείο το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00.

Τα παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, που συμμετείχαν στο Θεατρικό Εργαστήρι και το Εργαστήρι Εικαστικών που διοργάνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συνεργάστηκαν και εφάρμοσαν στην προετοιμασία της παράστασης τις διάφορες τεχνικές που διδάχθηκαν (δραματοποίηση, αφηγηματική μίμα, απαγγελία). Μάλιστα, μέσω των τεχνικών αυτών θα παρουσιαστούν οι στίχοι των τραγουδιών και τα ποιήματα που έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που έχουν κεντρικό ρόλο στη παράσταση. Επιπλέον, η ομάδα του εργαστηρίου εικαστικών δημιούργησε τα σκηνικά της παράστασης.

Επομένως, η συνεργασία μεταξύ των δύο εργαστηρίων έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να δουν πιο ολοκληρωμένα το πώς στήνεται μια παράσταση και – για όσα παιδιά παρακολούθησαν και τα δύο εργαστήρια – να υπάρξουν μέσα σ’ αυτήν ως ηθοποιοί και ως σκηνογράφοι.

Η κόρη του συγγραφέα, σκηνογράφος Κατερίνα Καμπανέλλη γράφει σχετικά: «Συγχαρητήρια στα παιδιά που καταπιάστηκαν με την Τέχνη και προσπαθούν να βελτιώσουν τους εαυτούς τους. Συγχαρητήρια στους γονείς τους που τα ενθάρρυναν. Συγχαρητήρια στις καθοδηγήτριές τους που τα δίδαξαν. Όλα αυτά μας κάνουν να ελπίζουμε ότι ίσως το μέλλον είναι πιο φωτεινό».

Η υπεύθυνη των εργαστηρίων Γεωργία Παρασκευά προσθέτει: «Ο στόχος μας, μέσα από τα φετινά εργαστήρια, ήταν τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να εκφραστούν και να γνωρίσουν πτυχές της ζωής και του έργου του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και συντοπίτη τους, Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ευχαριστώ προσωπικά την Κατερίνα Καμπανέλλη για την στήριξη, την εικαστικό Αγγελική Θεοφίλου και την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Αποστολοπούλου για τη συνεργασία, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον Αντιδήμαρχο κ. Κατσαρά για την ευκαιρία που μας έδωσαν να εκφραστούμε καλλιτεχνικά. Σας περιμένουμε όλους με χαρά».

*Η ζωγραφιά είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας των παιδιών σε σκίτσο του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Συνδιοργάνωση: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ΜΠΟΕΜ Θεατρική Εταιρεία

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 168 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*