Παραδοσιακό πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Newsroom
11/09/2023 19:34
 
 
 

 

Το σύνολο των κατοίκων της Κωμιακής, αλλά και πολλοί επισκέπτες από όλη τη Νάξο γιόρτασαν παραδοσιακά, για ακόμη μια χρονιά, τη Γέννηση της Θεοτόκου, παρακολουθώντας την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό, ενώ στη συνέχεια απόλαυσαν το παραδοσιακό ψωμοτύρι με κρασί και ρακί και γλέντησαν με τα βιολιά ως τα ξημερώματα στην Πλάτσα του Λιαγούρη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής έδωσε ξανά το παρών, αναβιώνοντας για καλό σκοπό τον “πραματευτή”, επάγγελμα συνυφασμένο με τα πανηγύρια της παλιάς εποχής. Αυτή η πρωτοβουλία του Συλλόγου ξύπνησε στους μεγάλους παιδικές αναμνήσεις, ενώ έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν ένα παραδοσιακό επάγγελμα που έχει εκλείψει.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωση του, το Δ.Σ. αναφέρει: «Ο Σύλλογός μας οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πανηγυριώτες που τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι μας και συνέδραμαν στη συγκέντρωση του πρώτου ποσού για τη δημιουργία παιδότοπου για τα παιδιά της Κωμιακής. Η συμπαράσταση αυτή μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας… Σας ευχαριστούμε!!!».

(φωτογραφίες από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 979 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*