Κίνητρο 400 ευρώ στους επικουρικούς γιατρούς δίνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video)

Νοσοκομείο Νάξου
admin
11/12/2016 15:16
 
 
 

 

Με το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως θα επιδοτεί ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάθε επικουρικό γιατρό που θα επιλέγει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο Νάξου!

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, παρουσία του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου Κώστα Απιδόπουλου και άλλων μελών του Δ.Σ. του νοσοκομείου, καθώς και εκπροσώπων των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Την πρόταση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο οποίος πρωτύτερα είχε συναντηθεί με τον κ. Απιδόπουλο που του είχε εκφράσει την αναγκαιότητα ο δήμος -αφού έχει πρόθεση να στηρίξει το νοσοκομείο Νάξου- να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ουτοσώστε να δοθεί ένα επιπλέον οικονομικό κίνητρο στους επικουρικούς γιατρούς για να έρχονται να υπηρετούν τη μονάδα υγείας του νησιού, η οποία όπως είναι γνωστό έχει αρκετές ελλείψεις σε ότι αφορά γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο δήμος είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να στηρίξει το νοσοκομείο εξοικονομώντας κάθε χρόνο ένα ποσό το οποίο θα διέθετε για τις ανάγκες του. Το ποσό αυτό για το 2016, ανέρχεται σε 20.000 ευρώ. 

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση

margaritis dim symv 1

Παίρνοντας το λόγο για την εισήγηση του θέματος ο Μανόλης Μαργαρίτης σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει τη βούληση να σταθεί κοντά στο νοσοκομείο και να το στηρίξει έμπρακτα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία των πολιτών. “Ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να βοηθάμε το νοσοκομείο με πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή. Έτσι εμείς αποφασίσαμε μετά από συζήτηση και εισήγηση του αναπληρωτή διοικητή, Κώστα Απιδόπουλου, να δώσουμε κίνητρο στους επικουρικούς γιατρούς για να έρχονται στο νοσοκομείο Νάξου, δίνοντας τους ένα επίδομα 400 ευρώ μηνιαίως, για τη στέγαση και τη σίτιση τους. Ήδη στον προϋπολογισμό για το 2017 έχουμε εντάξει ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ για το σκοπό αυτό”.

apidopoulos dim symv 1

Ο κ. Κώστας Απιδόπουλος ευχαρίστησε το δήμαρχο γι αυτή του την κίνηση και εξήγησε ότι, πάνω κάτω για τα διάφορα αναλώσιμα και υλικά, το νοσοκομείο μπορεί και τα βγάζει πέρα και ότι σημαντικότερο όλων θα ήταν να δοθεί ένα έξτρα επίδομα στους επικουρικούς γιατρούς ως κίνητρο για να έρχονται στο νησί, αφού πολύ καλά γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αυτούς να υπηρετήσουν σε νησιά.

“Θα θέλαμε να γίνει θεσμός για το νησί μας όλο αυτό και με αυτό τον τρόπο να γεμίσουμε με γιατρούς το νοσοκομειο μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Απιδόπουλος ευχαριστώντας παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο.

raptakis dim symv 1

Ο ιατρός Βασίλης Ραπτάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει στην απόφαση που θα ληφθεί να συμπεριλαμβάνονται και οι Μικρές Κυκλάδες κι επιπλέον να υπάρχει η δέσμευση ότι αυτά τα χρήματα, οι επικουρικοί γιατροί, να τα παίρνουν και για τα τρία χρόνια της θητείας τους στη μονάδα υγείας του νησιού.

Σε ειδικότερη συζήτηση για το αν τα 30.000 ευρώ επαρκούν για να καλύψουν όσους επικουρικούς γιατρούς έρθουν στο νοσοκομείο, ο Μανόλης Μαργαρίτης δεσμεύτηκε ότι το ποσό θα αναμορφώνεται και θα καλύπτει κάθε γιατρό που θα έρχεται. “Ας έρχονται γιατροί… κι ο δήμος θα τους καλύπτει. Όσοι κι αν είναι, εμείς θα τους πληρώνουμε” τόνισε.

Ο Νίκος Μαϊτός χαιρέτησε την κίνηση αυτή της δημοτικής αρχής και δήλωσε “δικαιωμένος” αφού η παράταξη του επανειλημμένα έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή τη στήριξη στο νοσοκομείο Νάξου.

Ο Αντώνης Βασαλάκης από την πλευρά της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” ζήτησε να αναζητηθεί ο ακριβής αριθμός των επικουρικών γιατρών που μπορεί να υπηρετήσουν το νοσοκομείο Νάξου και να αναπροσαρμοστεί το ποσό που θα διατεθεί.

Η Ευδοκία Ψαρρά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσε ότι “όλα αυτά είναι μπαλώματα” και θα πρέπει τόσο ο δήμος όσο και οι πολίτες “να παλέψουν για δωρεάν και δημόσια υγεία” με την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

“Υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθεί αυτή η δαπάνη σήμερα και κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να την καταργήσει” σημείωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αργύρης Ανευλαβής ο οποίος υπογράμμισε ότι τα χρήματα που θα διαθέτει ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, είναι από τα ποσά που εισπράττει από τους πολίτες μέσα από το ειδικό τέλος υπέρ παιδείας, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού (που είναι στα τιμολόγια της ΔΕΗ). Μάλιστα, υπογράμμισε πως με την ελάχιστη αύξηση του τέλους αυτού (0,07{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}), το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα 91.000 ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο ερώτημα που τέθηκε για το πότε θα ξεκινήσει ο δήμος να πληρώνει αυτά τα χρήματα στους επικουρικούς γιατρούς, ο δήμαρχος απάντησε “αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (μέσα στο Δεκέμβριο) και την έγκριση του, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου”. 

Δείτε τη συζήτηση:

{youtube}UkgwiaMdSvY{/youtube}

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*