Σύλλογοι Κορωνίδας και Κορωνιδιατών: Ερωτήματα στους υποψηφίους για σημαντικά θέματα της ορεινής Νάξου

Newsroom
19/09/2023 02:18
 
 
 

 

Σε θέματα που απασχολούν ορεινά χωριά της Νάξου αναφέρονται οι Σύλλογοι Κορωνιδιατών και Κορωνίδας σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους υποψηφίους περιφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δημοτικούς συμβούλους, όπου ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θεωρούν κρίσιμα για την ανάπτυξη ορεινών χωριών του νησιού.

Τα θέματα που θέτουν αφορούν κυρίως το οδικό δίκτυο το οποίο όπως αναφέρουν χρήζει σχεδιασμού για να επιταχυνθεί η πρόσβαση στην πόλη της Νάξου και συγκεκριμένα την συντόμευση της διαδρομής από την Χώρα προς τον Απόλλωνα, καθώς και το δρόμο Κωμιακή – Μυρίση – Αμπράμ που όπως υπογραμμίζουν αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη σύνδεση του βορειοανατολικού μέρους του νησιού με το βορειοδυτικό.

Επίσης, οι δύο Σύλλογοι επανέρχονται στο θέμα της συγκοινωνίας μέσω του ΚΤΕΛ και στα ελλιπή δρομολόγια προς τα ορεινά χωριά του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι «παρά τις προσπάθειες που έγιναν φέτος το καλοκαίρι για αύξηση των δρομολογίων, και παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι ίσως το επιβατικό κοινό δεν είναι το προσδοκώμενο πρέπει να στηριχτεί με περισσότερα δρομολόγια στα πλαίσια της ισότιμης πρόσβασης σε όλα τα μέρη του νησιού».

Η πλήρης ανακοίνωση των δύο Συλλόγων:

Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Αιγαίο: Προτάσεις και Ερωτήματα προς τους Υποψηφίους

Σεβαστοί Υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη, και με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, θα θέλαμε να καταθέσουμε ορισμένες προτάσεις και να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που θεωρούμε κρίσιμα για την ανάπτυξη, τόσο της εν λόγω περιοχής, από την Κεραμωτή έως τον Απόλλωνα, όσο και του συνολικού νησιωτικού συμπλέγματος, καθώς το νησί αποτελεί μία οργανική οντότητα.

Πρώτον, το οδικό δίκτυο, παρά το γεγονός ότι γίνεται κατά καιρούς προσπάθεια συντήρησης, σχεδιάστηκε πριν από πολλά χρόνια και χρήζει σχεδιασμού προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόσβαση στην πόλη του νησιού. Επιπροσθέτως, απαιτείται εκ νέου αξιολόγηση με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των επιβατών, αποφεύγοντας περιοχές που ενδέχεται να συνιστούν κίνδυνο για ατυχήματα. Προτείνουμε, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, μια διαδρομή που υπάρχει ήδη σε αρχικό στάδιο και μπορεί να συντελέσει στη συντόμευση της διαδρομής από την Χώρα προς τον Απόλλωνα, περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα, με μείωση του χρόνου κατά περίπου είκοσι (20) λεπτά, αφού αποφεύγονται τόσο το χωριό του Κυνηδάρου όσο και η επικίνδυνη διαδρομή μέσα από τις στροφές του δρόμου που περνάει από τις Σίφωνες.

Δεύτερον, η συγκοινωνία μέσω του ΚΤΕΛ αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν φέτος το καλοκαίρι για αύξηση των δρομολογίων, και παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι ίσως το επιβατικό κοινό δεν είναι το προσδοκώμενο πρέπει να στηριχτεί και με περισσότερα δρομολόγια στα πλαίσια της ισότιμης πρόσβασης σε όλα τα μέρη του νησιού.

Τρίτον, ο δρόμος Κωμιακή – Μυρίση – Αμπράμ αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη σύνδεση του βορειοανατολικού μέρους του νησιού με το βορειοδυτικό. Επιπλέον, διευκολύνει την πρόσβαση προς παραλίες που βρίσκονται σε αυτήν την πλευρά του νησιού.

Εν κατακλείδι, παροτρύνουμε τις υποψήφιες παρατάξεις να διατυπώσουν τις θέσεις τους σχετικά με αυτά τα θέματα.
Ενδιαφερόμαστε για τις σκέψεις τους,
εάν αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της επόμενης πενταετίας και
εάν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους.

Με εκτίμηση
Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου
Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 514 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*