ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου: Εντελώς εγκαταλελειμμένο στο έλεος του Θεού – «Εξετάζουμε τα παιδιά μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες»

Newsroom
20/09/2023 02:34
 
 
 

 

Την εικόνα εγκατάλειψης και τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που παρουσιάζει το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) Νάξου επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο προϊστάμενός του Κώστας Κλουβάτος.

Ο κ. Κλουβάτος, επισημαίνει ότι “παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για εξεύρεση στέγης, αφενός η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν έχει καταφέρει να μας εξασφαλίσει κατάλληλο κτήριο, καθώς όλοι οι διαγωνισμοί για μίσθωση κτηρίου κηρύσσονται άγονοι, αφετέρου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό”.

Επίσης υπογραμμίζει ότι παρά τα επανειλημμένα αιτήματα το κτήριο έχει να συντηρηθεί πολλά χρόνια. “Ούτε ελαιοχρωματισμός, ούτε απολύμανση, ούτε καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών, ούτε αναγόμωση των πυροσβεστήρων, ούτε αντικατάσταση των κουφωμάτων, που είναι σάπια. Η μούχλα είναι εκτεταμένη. Ακόμη και ο καθαρισμός του χώρου γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα. Τέλος, μια υπηρεσία που απευθύνεται πρωτίστως σε ΑΜΕΑ δε διαθέτει καν προσβασιμότητα γι’ αυτά”. Επίσης ο κ. Κλουβάτος τονίζει ότι “η υπηρεσία είναι εντελώς εγκαταλελειμμένη στο έλεος του ΘΕΟΥ και εξετάζουμε τα παιδιά μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες”.

Τέλος καλεί όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους καθώς και τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των Συλλόγων γονέων να επισκεφτούν το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου το πρωί “προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα για την κατάσταση λειτουργίας του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις ενέργειές μας και να συμβάλουν ο καθένας από τη δική του θέση στην επίλυση των προβλημάτων”.

Να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου Κώστας Κλουβάτος είναι υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο Κινιδάρου στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Λιανού “Ενωμένοι Μπορούμε”.

Η ανοιχτή επιστολή του κ. Κλουβάτου

Αξιότιμα αιρετά μέλη των ΟΤΑ,

σας ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου ξεκίνησε τη λειτουργία του χωρίς να μπορεί να στεγάσει το προσωπικό του στο κτήριο του πρώην μονοθέσιου σχολείου Εγγαρών Νάξου. Αποτέλεσμα είναι να εξετάζουμε πολύ λιγότερους μαθητές από αυτούς που θα μπορούσαμε και να μεγαλώνει ο χρόνος αναμονής.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για εξεύρεση στέγης, αφενός η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν έχει καταφέρει να μας εξασφαλίσει κατάλληλο κτήριο, καθώς όλοι οι διαγωνισμοί για μίσθωση κτηρίου κηρύσσονται άγονοι, αφετέρου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Το 2019, όταν ανέλαβα υπηρεσία ως Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ ζήτησα να εγκατασταθεί η ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα που είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος στον προκάτοχό μου για να επιλυθούν προσωρινά οι στεγαστικές ανάγκες της υπηρεσίας. Τότε είχαμε 8 άτομα προσωπικό και πάλι δε χωρούσαμε στο κτήριο. Φέτος έχουμε ανέλθει στα 17 άτομα και έχουμε ακόμη τον ίδιο μικρό χώρο. Η ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα δεν εγκαταστάθηκε ποτέ.

Αλλά δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια του χώρου, το κτήριο έχει να συντηρηθεί πολλά χρόνια, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας, ενώ θα έπρεπε να συντηρείται κάθε χρόνο, όπως τα σχολεία, πριν την έναρξη των μαθημάτων. Ούτε ελαιοχρωματισμός, ούτε απολύμανση, ούτε καθαρισμός των φίλτρων των κλιματιστικών, ούτε αναγόμωση των πυροσβεστήρων, ούτε αντικατάσταση των κουφωμάτων, που είναι σάπια. Η μούχλα είναι εκτεταμένη. Ακόμη και ο καθαρισμός του χώρου γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα. Τέλος, μια υπηρεσία που απευθύνεται πρωτίστως σε ΑΜΕΑ δε διαθέτει καν προσβασιμότητα γι’ αυτά.

Η υπηρεσία μας είναι εντελώς εγκαταλελειμμένη στο έλεος του ΘΕΟΥ και εξετάζουμε τα παιδιά μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ζητήσαμε επίσης πολλές φορές ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ, το αίτημά μας όμως δεν υποστηρίχθηκε. Αναμέναμε από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων να ζητήσουν και να επιβάλουν τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συζήτησης για να προταθούν άμεσα λύσεις.

Για τους παραπάνω λόγους, το προσωπικό του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΔΑΣΥ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9/2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ, προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα για την κατάσταση λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ και τις ενέργειές μας και να συμβάλουν ο καθένας από τη δική του θέση στην επίλυση των προβλημάτων.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση των υπόλοιπων φορέων που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο Υπόμνημά μας, το οποίο σας έχει αποσταλεί με προηγούμενο μήνυμά μας.

Με εκτίμηση

Ο Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

Δρ. Κων/νος Κλουβάτος

*(φώτο: αρχείου – 2019)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.015 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*