Γιάννης Βασιλάκης: Με νέες ιδέες, δράσεις και υπευθυνότητα χτίζουμε το μέλλον μας

Newsroom
30/09/2023 13:41
 
 
 

 

Δήλωση υποψηφιότητας του Γιάννη Βασιλάκη
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε” του Δημήτρη Λιανού

Πραγματικά αγαπώ τον τόπο μου. Το τελευταίο χρόνο έχω επιστρέψει και δραστηριοποιούμαι στην Νάξο, αφήνοντας πίσω την επαγγελματική μου πορεία στην Ναυτιλία. Οραματίζομαι να μεγαλώσω την οικογένεια μου εδώ, όπως μεγάλωσα και εγώ!

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων μπορεί και πρέπει να γίνει παράδειγμα Δήμου στην Ελλάδα. Θέλω με υπευθυνότητα να συμβάλλω στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος δηλώνοντας την υποψηφιότητα μου για μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Έχω την δυναμική και τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να βοηθήσω τον Δήμο μας στην λήψη αποφάσεων σε θέματα που αφορούν μελέτες, τεχνικά έργα και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Ελπίζω να παρακινήσω όλους τους νέους με το παράδειγμά μου ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά. Η νέα γενιά είναι κληρονόμος αυτού του τόπου και πρέπει να αναλάβει ευθύνες, να συμμετέχει ενεργά στην λήψη των αποφάσεων, να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.

Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μένα…

Γεννήθηκα το 1995 και μεγάλωσα στη Νάξο. Είμαι μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του Βασίλη Βασιλάκη Κακάβολα και της Ματίνας Μαργαρίτη.

Φοίτησα στο Γενικό Λύκειο Νάξου και κατά τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων ασχολήθηκα με τη βυζαντινή μουσική και το μπουζούκι. Συμμετείχα επίσης στην ομάδα του Πανναξιακού, όπου και διακρίθηκα σε αγώνες στίβου στο Νότιο Αιγαίο.

Στα 18 μου χρόνια έφυγα στην Αθήνα για σπουδές, όπου αποφοίτησα από τους Ναυπηγούς Μηχανολόγους Μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Από τότε, εργάστηκα στον τομέα της ναυτιλίας σε θέσεις όπως μελετητής συστημάτων και λειτουργιών πλοίου σε μελετητικό γραφείο (Hydrus Engineering), Ship Repair Manager στο Ναυπηγείο της Σύρου (Onex Neorion Shipyards), καθώς και ως αρχιμηχανικός στην εταιρεία του Σταύρου Λιβανού (Sun Enterprises).

Παράλληλα, συνέχισα την επαγγελματική μου κατάρτιση λαμβάνοντας το δίπλωμα του Μηχανικού Συγκολλήσεων.

Είμαι παντρεμένος με τη Μύριαμ Σαραντέα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μετέπειτα εξειδίκευση στον τομέα της Επιστήμης των Δεδομένων.

Η αγάπη μας για το νησί μας οδήγησε να επιστρέψουμε σε αυτό, με στόχο να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας εδώ. Πλέον, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε ως μηχανικοί στη Νάξο.

Βάζοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, προσδοκώ να εμπλακώ ενεργά με τα κοινά του τόπου μου, συμβάλλοντας στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του πολυνησιακού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στόχος μου είναι να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στα έργα και τις μελέτες του δήμου, με την ιδιότητα μου ως μηχανικός.

Έχοντας αυτό ως κίνητρο, επέλεξα να σταθώ στο πλευρό του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού, θέλοντας και εγώ με τη σειρά μου να συμμετέχω στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.042 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*