Οι απαντήσεις των υποψηφίων στα ερωτήματα του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου»

Newsroom
03/10/2023 01:12
 
 
 

 

Το Κίνημα Σώστε τις Παραλίες της Νάξου δημοσίευσε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, στην ιστοσελίδα του τις απαντήσεις που έλαβε ως 30/09/2023 υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών, δημοτικών και περιφερειακών σχετικά με τις παραλίες της Νάξου.

Το εκλογολόγιο των πολιτών δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε σχέση με το πρόγραμμα και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων όλων των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στάλθηκε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των υποψήφιων συνδυασμών στις 25/09/2023. Από τους συνδυασμούς των υποψηφίων για τις Περιφερειακές εκλογές οι πολίτες έλαβαν λεπτομερή απάντηση από το Συνδυασμό Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Νότιο Αιγαίο με επικεφαλής τη Χρύσα Καραγιάννη και υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου τους: Κώστα Απιδόπουλο, Λευτέρη Βερύκοκκο, Μαρία Γιάπαππα, Βασίλη Θεωνά, Αλεξάνδρα Κατσώνη, Ζωή Τζαννίνη, Μιχάλη Φραγκίσκο και Παναγιώτη Ψυχογυιό.

Δύο υποψήφιοι για τις Δημοτικές εκλογές έδωσαν επίσης το δικό τους στίγμα: Από την παράταξη του Δημήτρη Λιανού, η Κατερίνα Τσερπέ, υποψήφια στο Δαμαριώνα και από την παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, ο Στράτος Φουτάκογλου, υποψήφιος στη Χώρα της Νάξου έδωσαν απαντήσεις για τις προτεραιότητες και τα σχέδια τους σε περίπτωση εκλογής.

Το Κίνημα “Σώστε τις Παραλίες της Νάξου” είναι μια ανοιχτή κινητοποίηση πολιτών, κατοίκων εποχικών και μόνιμων καθώς και επισκεπτών της Νάξου που δημιουργήθηκε 16/07/2023 στο διαδίκτυο και ήδη σε μικρό διάστημα μετρά σχεδόν 8000 μέλη με σταθερά ανοδική τάση συμμετοχής. H κινητοποίηση δεν έχει κομματικό πρόσημο και έχει συσπειρώσει όλους τους κατοίκους της Νάξου που θέλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσουν την εφαρμογή του νόμου στους αιγιαλούς του νησιού τους.

Το Κίνημα συνεχίζει τις συνελεύσεις και δράσεις του όλο το Σεπτέμβρη.
Το Σεπτέμβρη οι ανοιχτές συνελεύσεις μεταφέρθηκαν σε κλειστό χώρο, συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας, όπου κι εχθές παλιά και καινούρια μέλη συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα και τον καταμερισμό των εργασιών που προκύπτουν.

Αρχές Φθινοπώρου τα μέλη ολοκληρώνουν τη συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες της Νάξου και θα διαθέσουν σύντομα το υλικό σε συμπληρωματικό φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου για την περαιτέρω αξιολόγηση του στη σχετική δικογραφία που έχει δημιουργηθεί από τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Επίσης ετοιμάζουν δράσεις ενημέρωσης για τον χειμώνα που θα απευθύνονται κυρίως στους μόνιμους νεαρούς κατοίκους του νησιού. Η επόμενη ανοικτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα ανακοινωθεί μέσα από την ιστοσελίδα του “Σώστε τις Παραλίες”.

Η δημοσίευση των απαντήσεων στην ιστοσελίδα του κινήματος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 595 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*