Νάξος: Η Χώρα ψήφισε Χατζηανδρέου – Μάκης Μαυρογιάννης πρόεδρος – Σάρωσε ο Στράτος Φουτάκογλου (ποιοι εκλέγονται)

Newsroom
12/10/2023 00:34
 
 
 

 

Με ποσοστό 49,52% η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου επικράτησε στη Χώρα της Νάξου έναντι της παράταξης του Δημήτρη Λιανού που συγκέντρωσε στην πόλη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ποσοστό 46,38%. Η Λαϊκή συσπείρωση έλαβε το ποσοστό 4,10%.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου από το Πρωτοδικείο Νάξου, αναδείχτηκε και το τοπικό συμβούλιο της Νάξου. Σύμφωνα με αυτά στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου (Χώρα) πρώτος σε σταυρούς εκλέγεται από την παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» ο Στράτος Φουτάκογλου με 943 ψήφους, αριθμό ρεκόρ σε σταυροδοσία στο τοπικό συμβούλιο Νάξου. Ακολουθεί ο Μάκης Μαυρογιάννης με 512 ψήφους που εκλέγεται πρόεδρος στην Δημοτική Κοινότητα Νάξου, αφού είναι άνω των 2.000 κατοίκων και σύμφωνα με τη νομοθεσία πρόεδρος εκλέγεται από την πλειοψηφούσα στις εκλογές παράταξη, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η παράταξη «Ενωμένοι Μπορούμε» του Δημήτρη Λιανού.

Στο πενταμελές συμβούλιο εκλέγονται από την πλειοψηφία οι: Μάκης Μαυρογιάννης (πρόεδρος), Γιώργος Γιαννάκης και Γιάννης Σπυριδάκης. Τη μειοψηφία αποτελούν ο Στράτος Φουτάκογλου και η Γεωργία Περράκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στη Χώρα της Νάξου:

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: 1.945 ψήφοι 49,52 %
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: 1822 ψήφοι 46,38 %
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 161 ψήφοι 4,10 %

Το νέο τοπικό και η σταυροδοσία των εκλεγέντων συμβούλων:

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Μαυρογιάννης Ευθύμιος 512 (Πρόεδρος)
Γιαννάκης Γεώργιος 345
Σπυριδάκης Ιωάννης 319

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
Φουτάκογλου Ευστράτιος 943
Περράκη Γεωργία 279

Δήλωση του Μάκη Μαυρογιάννη

Για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως μέσα από την καρδιά μου, όλους ανεξαιρέτως. Η επανεκλογή μου στη πρώτη θέση, μου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης ώστε να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες σας. Συνεχίζουμε μαζί και την επόμενη πενταετία για να κάνουμε ακόμα πιο όμορφο τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε. Θέλω να ξέρετε πως είμαι εδώ για όλους σας και καθένα από εσάς ξεχωριστά να δίνουμε καθημερινά λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν.

Δήλωση του Στράτου Φουτάκογλου

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες!
Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες της Χώρας Νάξου που ψήφισαν την παράταξή μας και ιδιαίτερα όσους με τίμησαν με την επιλογή τους. Ο πολύ μεγάλος αριθμός ψήφων (943) που αποτελεί ρεκόρ για τα εκλογικά δεδομένα της Χώρας, με κάνει να νιώθω περηφάνια αλλά και μεγάλη ευθύνη. Αισθάνομαι χαρά, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη από την ώρα που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα αυτό.
Αγαπημένοι μου συμπολίτες, συμπολίτισσες, όσο και αν μας αδικεί ο νόμος που στερεί την πλειοψηφία στην παράταξή μας στο συμβούλιο της Χώρας καθώς και την θέση του προέδρου που εσείς μας προσφέρατε, υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στις προσδοκίες σας!!!

Ψήφοι ανά τμήμα στη Χώρα Νάξου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.409 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*