Ποιος Μιχάλης θα κερδίσει την έδρα της ΠΕ Νάξου στο περιφερειακό συμβούλιο; Ο Καπίρης ή ο Σέργης;

Newsroom
16/10/2023 17:53
 
 
 

 

Η κάλπη της 8ης Οκτωβρίου επεφύλαξε μια έκπληξη στους δύο υποψήφιους του Νικηφόρου Παπανικόλα στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου οι οποίοι σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ισοψήφισαν!

Όπως είναι γνωστό στην ΠΕ Νάξου εκλέγονται ένας υποψήφιος από την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου (ΝΔ) που είναι ο Γιάννης Μαργαρίτης ο οποίος «έσπασε» το ρεκόρ ψήφων του αφού έλαβε 4.139 ψήφους, ένας από την παράταξη του Νικηφόρου Παπανικόλα (ΠΑΣΟΚ), εδώ όπου ισοψήφισαν ο Μιχάλης Καπίρης και ο Μιχάλης Σέργης με 1.473 ψήφους και ένας από την παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη (ΣΥΡΙΖΑ) ο Μιχάλης Φραγκίσκος με 568 ψήφους.

Τι γίνεται όμως με την περίπτωση των Μιχάλη Καπίρη και Μιχάλη Σέργη οι οποίοι ισοψήφισαν;
Τα τρία πιθανά σενάρια που μπορεί να συμβούν είναι τα εξής:

1) Να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων με ένσταση του ενός ή και των δύο που έχουν ισοψηφίσει.
2) Να μπουν σε κλήρωση κι όποιος είναι ο τυχερός να πάρει την έδρα.
3) Να μοιράσουν τη θητεία.

Τόσο ο Μιχάλης Καπίρης όσο και ο Μιχάλης Σέργης φαίνεται να απομακρύνονται από το σενάριο της ένστασης κι αυτό διότι είναι αδύνατον να επανακαταμετρηθούν όλοι οι ψήφοι της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και θα πρέπει να επιλέξουν συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα μήπως και δώσουν νικητή, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Η λύση της κλήρωσης ίσως μέχρι σήμερα να ήταν η λύση ωστόσο όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr στο τραπέζι έχει πέσει και η λύση του μοιράσματος της θητείας. Δυόμισι χρόνια ο ένας και δυόμισι χρόνια ο άλλος.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση όπως δεν έχει γίνει και καμία ένσταση επί του αποτελέσματος.

Το τοπίο ωστόσο για το ποιος τελικά θα πάρει την έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 998 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*