«CLEAN – RESPECT – PRESERVE»: Πρόσκληση σε εθελοντικό καθαρισμό στην Αλυκή Νάξου

αεροδρόμιο Clean-Respect-Preserve
Newsroom
24/10/2023 11:23
 
 
 

 

Σε εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή της Αλυκής Νάξου καλεί τους πολίτες η εθελοντική ομάδα «CLEAN – RESPECT – PRESERVE Foreigners’ Voice for Sustainable Naxos».

Οι εθελοντές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση του Συλλόγου «Naxos island wildlife protection» δίνουν ραντεβού την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, στη διασταύρωση του δρόμου Άγιος Προκόπιος – Στελίδα ώστε να γίνει ο καθαρισμός της γύρω περιοχής «το σημαντικό υγρότοπο της Νάξου που έχει γεμίσει με σκουπίδια» όπως αναφέρουν.

Αναλυτικά η πρόσκληση των εθελοντών:

Εμείς του «CLEAN * RESPECT * PRESERVE Foreigners’ Voice for Sustainable Naxos» σε άμεση συνεργασία και με καθοδηγητή μας τον σύλλογο «Naxos island wildlife protection» σας προσκαλούμε στο ραντεβού στην Αλυκή μας κοντά στο σταυρό του δρόμου προς Προκόπη / Στελίδα
στις 29.10 στις 11.00 να καθαρίσουμε τριγύρω τον πανέμορφο και περιβαλλοντικά σημαντικό υγρότοπό μας που έχει γεμίσει από κάθε λογής σκουπίδια.

Η Αλυκή της Νάξου είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος παράκτιος υγρότοπος των Κυκλάδων, από άποψη βιοποικιλότητας και από την σπανιότητα των πουλιών που βρίσκουν προσωρινό ή μόνιμο καταφύγιο στα νερά του.

Εμείς θεωρούμε ότι το σπίτι μας δεν τελειώνει έξω από την πόρτα μας… Σπίτι μας είναι όλο το νησί μας και υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε αυτόν τον παράδεισο ατόφιο για να τον αφήσουμε στην νέα γενιά το ίδιο όμορφο και καλύτερο από ότι τον βρήκαμε.

Βοηθήστε μας λοιπόν να καθαρίσουμε αυτόν τον σημαντικό μας βιότοπο πριν αρχίσουν οι βροχές και γεμίσει νερό.

Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο το καλύτερο!
Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, τα γάντια σας και αν μπορείτε καμία σακούλα.

Ελάτε να δώσουμε ένα όμορφο παράδειγμα στα παιδιά!

Σας περιμένουμε με χαρά…
Εμείς θα είμαστε εκεί. 29-10 Κυριακή στις 11:00 το πρωί

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 424 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*