ΟΝΑΣ προς δήμο: Προτάσεις για έργα οδοποιίας στη Νάξο με χρηματοδότηση από πρόγραμμα της περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Newsroom
26/10/2023 02:15
 
 
 

 

Επιστολή στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απέστειλε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων με αφορμή την πρόσκληση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για κατάθεση προτάσεων από τους δήμους για χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Βελτίωση εθνικού/επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς».

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη, επανέρχεται η ΟΝΑΣ που καταθέτει με την επιστολή της συνολικά 6 προτάσεις για έργα οδοποιίας στη Νάξο. Συγκεκριμένα ζητά εάν ο δήμος τελικά προχωρήσει σε πρόταση χρηματοδότησης, σε αυτήν να συμπεριληφθούν οι δρόμοι: Δανακός-Λιγαρίδια, Καλαμούρια-Ορκός, Πυργάκι-Αγιασσός-Καλαντός, Κορωνίδα-Μυρίσης, δρόμος Καδή και περιφερειακός Κινιδάρου.

Η επιστολή και οι προτάσεις της ΟΝΑΣ προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

Σε συνέχεια του εγγράφου/πρόσκλησης (Κ.Π.: 30_Δ.3.3) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του οποίου λάβαμε γνώση από το διαδίκτυο, με τίτλο «Βελτίωση εθνικού/επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς», παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην πρότασή σας, προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και τα παρακάτω:

1. Δρόμος ΔΑΝΑΚΟΣ – ΛΙΓΑΡΙΔΙΑ, που συνδέει τον Δανακό με τις παραλίες: ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ – ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ – ΠΑΝΟΡΜΟ, οι οποίες είναι τουριστικές περιοχές. Χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση.
2. Δρόμος από ΚΑΛΑΜΟΎΡΙΑ προς ΟΡΚΌ (παραλιακός) χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωσή του.
3. Οδικός άξονας νότια της Νάξου που συνδέει τις παραλίες ΠΥΡΓΑΚΙ – ΑΓΙΑΣΟΣ και ΑΓΙΑΣΟΣ – ΚΑΛΑΝΤΟ, χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση.
4. Δρόμος ΚΟΡΩΝΊΔΑΣ – ΜΥΡΊΣΗ, μήκους 10 χλμ , χρειάζεται διάνοιξη και ασφαλτόστρωση. Η διαμόρφωση του θα συμβάλλει στη μείωση της απόστασης του δρόμου ΕΓΓΑΡΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝΑ κατά 5 χλμ.
5. Διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου που περνάει από το ΚΑΔΗ.
6. Περιφερειακός Κινίδαρου, ο οποίος διέρχεται από τα δύο πέταλα του Κινίδαρου προς το σχιστήριο Χαλκιά.

Επισημαίνουμε ότι με τις προτάσεις 5 και 6 επιτυγχάνεται συνολικό όφελος
παρακάμψεων μήκους 5 χλμ. με ταυτόχρονη αύξηση της ασφάλειας
κυκλοφορίας.

Η ανωτέρω πρόταση μας είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση τόσο των ορεινών χωριών της ορεινής Νάξου όσο και -γενικότερα- της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.182 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*