Νάξος: Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Newsroom
27/10/2023 01:51
 
 
 

 

Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τη Δευτέρα 30, Οκτωβρίου.

Οι συνεδριάσεις θα γίνουν διά ζώσης και διαδοχικά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρώτη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις δύο το μεσημέρι κι έχει ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση του υπ’ αρ. πρωτ. 16916/15.09.2023 Πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής, που αφορά στην κατάρτιση οριστικών Πινάκων Επιλογής Νηπίων (Τροφείων και Voucher) που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχολικού έτους 2023-2024, για την έκδοση απόφασης επιλογής των φιλοξενούμενων παιδιών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση σε συνεδρίαση, το θέμα αφορά τρέχoν ζήτημα που άπτεται της καθημερινής και εύρυθμης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις 14:15, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση της δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
2. Εν μέρει τροποποίηση της υπ’ αρ. 163/07-09-2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την κατηγορία (ΠΕ ή ΤΕ) για τη θέση ειδικότητας Κοινωνικών Λειτουργών, για τη στελέχωση της δομής «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
3. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε., 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου: «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου – Βίβλου».
4. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου-Βίβλου».
5. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
6. Ορισμός επιτροπών παραλαβής έργων.
7. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
8. Ορισμός ενός εκπροσώπου του Δήμου και του αναπληρωτή του για την Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 8 της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΛΤΝάξου για την εκτέλεση του έργου Αποκατάσταση ζημιών λιμένα Ηράκλειάς.
9. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2023.
10. Έγκριση 9ης αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2023.
11. Διαγραφές οφειλών παραβάσεων Κ.Ο.Κ. λόγω είσπραξης από ΕΛΤΑ.
12. Διαγραφές οφειλών παραβάσεων Κ.Ο.Κ και επαναβεβαίωση στον ορθό οφειλέτη.
13. Έγκριση κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Γ ́ κατανομή έτους 2023).
14.Λήψη απόφασης για παράταση ή μη συμβάσεων μίσθωσης για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
15.Λήψη απόφασης για την έγκριση παρουσίας συνοδού στον 1ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την παροχή «παράλληλης στήριξης» σε νήπιο με κινητικές δυσκολίες, κατόπιν αίτησης γονέα.
16.Λήψη απόφασης επί αιτήματος πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης καταρτιζόμενης του Δ.Ι.Ε.Κ Νάξου.
17.Έγκριση ή μη απευθείας εκμίσθωσης του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για καλλιτεχνικό σκοπό και ορισμός μισθώματος.
18.Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την πραγματοποίηση δωρεάν μαθημάτων χορού από την χορευτική ομάδα «ΣΥΝΑΞΙΑ».
19.Έγκριση ή μη αιτήματος παραχώρησης των αθλητικών χώρων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για τη διεξαγωγή αγώνων την αθλητική περίοδο 2024- 2025.
20.Έγκριση προγράμματος λειτουργίας των αθλητικών χώρων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
21.Έγκριση της υπ ́ αριθμ. 160/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, η οποία αφορά στην 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικον. έτους 2023, του νομικού προσώπου.
22.Έγκριση της υπ’ αρ. 79/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά στην 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικον. έτους 2023, της επιχείρησης.
Τα θέματα της παραπάνω συνεδρίασης αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθώς και τρέχoντα ζητήματα που άπτονται της καθημερινής και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως και την κάλυψη ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων και την ανταπόκριση σε προθεσμίες που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.306 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*