Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου: Απονομή τιμητικής πλακέτας στον π. διευθυντή του Ματθαίο Χατζηπέτρο (φώτος)

Newsroom
28/10/2023 21:40
 
 
 

 

Στις 27 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Παρασκευή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Βίβλου Νάξου, πριν από τον σχολικό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε κλίμα συγκίνησης, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Θεολόγο εκπαιδευτικό και πρώην Διευθυντή κ. Χατζηπέτρο Ματθαίο για τη σπουδαία και πολυετή προσφορά του στον χώρο της εκπαίδευσης.

Την απονομή έκανε εκ μέρους των διδασκόντων του σχολείου η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, κα Αξαοπούλου Μαρία, η οποία είπε: «Ο κ. Χατζηπέτρος υπηρέτησε σχεδόν είκοσι χρόνια στο Γυμνάσιο της Βίβλου ως εκπαιδευτικός, ενώ τα δέκα από αυτά τα είκοσι έτη διετέλεσε Διευθυντής στο Γυμνάσιο της Βίβλου. Υπηρέτησε επίσης σε άλλες σχολικές μονάδες της Νάξου, όπως στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Τραγαίας, στο Γυμνάσιο Σκαδού, στο ΙΕΚ Νάξου, στο ΓΕΛ Νάξου, όπου μάλιστα διετέλεσε Διευθυντής για τρία έτη, αλλά και σε σχολικές μονάδες της Αθήνας, από όπου συνταξιοδοτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Διακρίθηκε για το ήθος και για την ακεραιότητά του. Ενέπνευσε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς με το παράδειγμά του. Εγώ, προσωπικά, είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του πριν από κάποια χρόνια, όταν ο κ. Χατζηπέτρος ήταν Διευθυντής μου στο Γυμνάσιο της Βίβλου και θα θυμάμαι πάντα την πραότητα του χαρακτήρα του, τους καλούς του τρόπους, την υπομονή και την υποστήριξη που παρείχε σε όλες και όλους μας, μαθήτριες, μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Κύριε Χατζηπέτρο, σας ευχαριστούμε όλες και όλοι πολύ!».

Ο κύριος Χατζηπέτρος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε και αποδέχτηκε την τιμητική πλακέτα λέγοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα ξανά ανάμεσα σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Βίβλου, αγαπημένης και αξιοσέβαστης κ. Αξαοπούλου Μαρίας. Σήμερα, ημέρα μνήμης και τιμής των αγωνιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, κρατάμε αναμμένα τα καντήλια της μνήμης, όπως έλεγε και ο συμπατριώτης μας, θρύλος της αντίστασης κατά του ναζισμού, Μανώλης Γλέζος, το όνομα του οποίου δώσαμε στο Λύκειο Νάξου! Έτσι κι εγώ, αποδέχομαι την τιμή που μου κάνετε σήμερα, θεωρώντας ότι άφησα το στίγμα μου, το αποτύπωμά μου στα σχολεία του νησιού και ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο Βίβλου, που το υπηρέτησα ως καθηγητής και Διευθυντής για περίπου 20 χρόνια! Θεωρώ ότι αυτό το αποτύπωμα δεν ήταν λεκές, ήταν καθαρό και έντιμο και συνιστώ και εύχομαι σε όλους να αφήνουν παρόμοια στίγματα! Έτσι, λοιπόν, αποδέχθηκα την τιμή, εγώ, ο ταπεινός και άσημος πρώην εκπαιδευτικός, για να υπάρχουν «αναμμένα τα καντήλια της μνήμης» σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας! Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την τιμή που μου κάνετε».

Στην τελετή απονομής της τιμητικής πλακέτας στον κ. Χατζηπέτρο, στην τελετή παράδοσης της σημαίας, απονομής αριστείων και βραβείων, καθώς και στις εκδηλώσεις για τον σχολικό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Βίβλου, κ. Σκάρκος Σπυρίδων, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που συνυπηρέτησαν με τον κ. Χατζηπέτρο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, γονείς και μαθήτριες – μαθητές.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.354 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*