ΓΕΛ Νάξου – Μανώλης Γλέζος: «Από το νησί της Αριάδνης στο νησί της Αφροδίτης για γνώση και εμπειρία»

Newsroom
03/11/2023 13:35
 
 
 

 

Στο πρόγραμμα Erasmus+ (2023-2024) συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά το ΓΕΛ Νάξου – Μανώλης Γλέζος με τίτλο «Ταξιδεύοντας από το νησί της Αριάδνης στο νησί της Αφροδίτης για γνώση και εμπειρία» για την επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών, όσο των μαθητών και των μαθητριών.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, τις προηγούμενες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν δράσεις με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν.

Αρχικά, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 υπήρξε συνάντηση-ενημέρωση στον χώρο του Σχολείου από την κα Αθηνά Σαντοριναίου, περιβαλλοντολόγο του Επαρχείου Νάξου, η οποία παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, για να επιλέξουν πού θα εστιάσουν την προσοχή τους. Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 επίσκεψη στον υδροβιότοπο της Αλυκής του Αεροδρομίου Νάξου με παράλληλη ξενάγηση από την κα Σαντοριναίου.

Έπειτα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 ομάδα μαθητριών και μαθητών πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κεδροδάσος του Αλυκού, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Άγριας Ζωής Νάξου κ. Γιάννης Ορφανός ενημέρωσε τα παιδιά για την πανίδα της περιοχής και τους κινδύνους που διατρέχει. Επίσης, τα παιδιά παρατήρησαν και ερεύνησαν το τοπίο, καταγράφοντας ταυτόχρονα αλλοιώσεις που αυτό επιδέχεται από την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα.

Την επόμενη μέρα (26 Οκτωβρίου) οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν διαδραστικό σεμινάριο για τη διαχείριση των σκουπιδιών στις θάλασσες και ακτές, στο οποίο κατέθεσαν και τις δικές τους σχετικές προτάσεις.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος το ΓΕΛ Νάξου – Μανώλης Γλέζος συνεργάζεται ήδη με το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία.

Ας σημειωθεί ότι, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+, στο σύνολο του, καθηγήτριες του ΓΕΛ Νάξου-Μανώλης Γλέζος (η συντονίστρια κα Ελισάβετ Ρώτα και οι κ.κ. Αθανασία Ιωαννίδου, Ιωάννα Κατσούλη, Κυριακή Περιάλη και Μαρία Αργυρίου) θα παρακολουθήσουν σεμινάρια σε επιμορφωτικά κέντρα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν σε θέματα διαχείριση τάξης («συμβατικής» και πολυ-πολιτισμικής) και ένταξης νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Απώτερος στόχος τους η περαιτέρω ενημέρωση και του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 882 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*