Μανώλης Πολυκρέτης για τα αναξιοποίητα προγράμματα χρηματοδότησης έργων: «Υπάρχει δήμαρχος;»

Newsroom
29/11/2023 02:25
 
 
 

 

Για τα αναξιοποίητα προγράμματα στα οποία ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδοτήσεις αναγκαίων για τα νησιά έργων, κάνει λόγω σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «Υπάρχει δήμαρχος;» ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Πολυκρέτης.

Όπως αναφέρει τέσσερα προγράμματα πέρασαν και χάθηκαν αναξιοποίητα για έργα που μάλιστα επεσήμαναν στον δήμαρχο Δημήτρη Λιανό τόσο ο κ. Πολυκρέτης και πρόεδροι κοινοτήτων της Νάξου όσο και Ναξιακοί Σύλλογοι.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει ο κ. Πολυκρέτης ο Δημήτρης Λιανός αντί να ακούσει το αίτημα για αντιπλημμυρικά έργα των προέδρων των ορεινών χωριών της Νάξου, απάντησε στο νέο πρόεδρο της Κορωνίδας κ. Χωριανόπουλο «νομίζετε ότι θα σχολούμε με εσάς εκεί πάνω που είσαστε 150 άτομα»;

Για του λόγου το αληθές ο κ. Πολυκρέτης παραθέτει τα τέσσερα τελευταία αναξιοποίητα από το δήμο προγράμματα που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας, έργα ύδρευσης και παρεμβάσεις υπογειοποίησης εναερίων δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ανακοίνωση του κ. Πολυκρέτη:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Όταν έλαβα την πρόσκληση για τη συνεδρίαση, με αγωνία κοίταξα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να δω μέχρι και τώρα, την τελευταία στιγμή, εάν περιλαμβάνονται θέματα για κατάθεση αιτημάτων – τεχνικών δελτίων, σε χρηματοδοτούμενα έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του.

Στις 30 Νοεμβρίου κλείνουν ακόμα δύο προσκλήσεις όπου η μία είναι για έργα οδοποιίας και η άλλη είναι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά όπως διαπιστώνω είναι έργα τα οποία και πάλι απαξιώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, λες και ο Δήμος μας δεν τα έχει ανάγκη.

Πώς μπορώ να ξεχάσω όταν πριν από δύο εβδομάδες που επισκεφτήκαμε τον κ. Λιανό να του γνωστοποιήσουμε την ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην ορεινή Νάξο, εκείνος το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να προσβάλει το νέο πρόεδρο της Κορωνίδας Αντώνη Χωριανόπουλο λέγοντάς του ότι «νομίζετε ότι θα σχολούμε με εσάς εκεί πάνω που είσαστε 150 άτομα»;

Από εκεί και πέρα τι να περιμένει κανείς;

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν λήξει ακόμα δύο προσκλήσεις ενώ αύριο λήγουν άλλες δύο αναξιοποίητες από το Δήμο μας.

Κύριε δήμαρχε, τα οικονομικά του δήμου δεν είναι και τόσο καλά κι εσείς χάνετε τις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις έργων τη μια πίσω από την άλλη και δεν φτάνει αυτό, αλλά δηλώνετε ότι …αν χρειαστεί θα πάρετε και δάνειο.

Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ ότι λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας σας μπορεί να οδηγηθείτε σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο μας.

Γι’ αυτό παραθέτω τις προσκλήσεις για ένταξη έργων των τελευταίων τεσσάρων μηνών που …πέρασαν και χάθηκαν και σας παρακαλώ να τις διαβάσετε για ενημέρωση σας.

Με εκτίμηση Μανώλης Πολυκρέτης
Δημοτικός σύμβουλος

Οι προσκλήσεις:

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας:

«Βελτίωση εθνικού / επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς» 

«Κατασκευή, επέκταση ή / και αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης, μονάδων αφαλάτωσης και διύλισης τοπικής κλίμακας και δεξαμενές αποθήκευσης νερού» 

«Παρεμβάσεις Υπογείωσης Eναερίων Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Δήμους» 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 806 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*