Μονή Νάξου: 20 χρόνια από την πρώτη γιορτή της ρακής (φώτος)

Γιορτή ρακής
Newsroom
03/12/2023 23:59
 
 
 

 

*Γράφει ο Σύλλογος Μονιατών

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου διοργανώθηκε με επιτυχία – παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες – η γιορτή της ρακής από το Σύλλογο Μονιατών “Η Τέχνη”. Μια γιορτή που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη μακρόχρονη παράδοση της Μονής στην αμπελουργία αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της συλλογικής δράσης του συλλόγου μας.

Γιορτή ρακής

Φέτος αποφασίσαμε ομόφωνα να μην αποδεχθούμε την αντικειμενικά χαμηλή οικονομική προσφορά του Δήμου, η οποία κάθε χρόνο μεταφράζονταν σε συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ ουσιαστικά απέχει από το νόημα και το εννοιολογικό υπόβαθρο αυτής της λέξης.

Γιορτή ρακής

Επειδή εμείς θεωρούμε ότι συνδιοργανώνουμε με τους ιδιοκτήτες των καζανιών που τόσα χρόνια παραχωρούν τα καζάνια τους, με εκείνους που καζανεύουνε από νωρίς για να προσφερθεί η ζεστή ρακή, με αυτούς που προσφέρουν τις στροφυλιές τους, με εκείνους που φέρνουν τα ξύλα τους, με όλους όσους ψήνουν μέχρι το τέλος του γλεντιού, με όλους όσους προσφέρουν τα κρασιά τους, με εκείνους που προετοιμάζουν την πλατεία, με αυτούς που μαγειρεύουν, με αυτούς που σερβίρουν τους μεζέδες στους επισκέπτες, με όσους παραμένουν μέχρι το τέλος για να συμμαζέψουν και να καθαρίσουν και με τους φίλους μας που προσφέρουν τα προϊόντα τους.

Γιορτή ρακής

Επειδή δεν είναι λίγο, είναι πολύ σημαντικό να στήνεται ένα τέτοιο γλέντι βασισμένο στην προσφορά και στη συμμετοχή και να αγκαλιάζει τόσους πολλούς ανθρώπους.

Γιορτή ρακής

Γι’ αυτό θεωρούμε σωστό να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που έδωσαν με την καρδιά τους και απλόχερα τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους.

Και του χρόνου να ΄μαστε καλά να καζανέψουμε στην πλάτσα της Μονής!!!

Σύλλογος Μονιατών Νάξου “Η ΤΕΧΝΗ”

Οι φωτογραφίες είναι της Μαρίας Βασιλάκη

Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής Γιορτή ρακής

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 689 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*