VIDEO: Σε κλίμα ενθουσιασμού ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (φώτος)

ορκωμοσία
Newsroom
18/12/2023 02:27
 
 
 

 

Σε μία γεμάτη ενθουσιασμό εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα Ιάκωβος Καμπανέλλης του δημαρχείου Νάξου, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Λιανού, των επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου και Γιάννη Κορρέ, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών Κοινοτήτων, και των προέδρων των δημοτικών Κοινοτήτων.

ορκωμοσία

ορκωμοσία

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος που έκανε και τον αγιασμό για την νέα δημοτική θητεία.

Τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης όρκισε με πολιτικό όρκο ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

ορκωμοσία

Γραπτό χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού Κυκλάδων κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος. Την εκδήλωση για την ορκωμοσία χαιρέτισε επίσης ο έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης.

ορκωμοσίαορκωμοσία

Δηλώσεις του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων

ορκωμοσία

«Σήμερα ορκιστήκαμε να δουλέψουμε για την πρόοδο των νησιών μας, να πορευτούμε με ενότητα ως μία ομάδα, ως ένας δήμος, ως μία αληθινή κοινωνία που έχει όνειρα» σημείωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός και πρόσθεσε: «Καλώ όλη την δημοτική αρχή, πλειοψηφία και μειοψηφία, να αφουγκραζόμαστε καθημερινά τα προβλήματα της κοινωνίας και να είμαστε κοντά στους πολίτες. Σας καλώ να διοικήσουμε με διαφάνεια, εντιμότητα και ακεραιότητα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε μαζί καθένας από τη θέση του να φτιάξουμε ένα τόπο που αξίζει να ζεις, να δημιουργείς, να ονειρεύεσαι».

ορκωμοσία

«Σήμερα είναι μια μέρα Δημοκρατίας και χαράς. Ευχαριστώ τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδειξαν εμπιστοσύνη. Έχουμε ένα βαρύ και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς έχουμε τη διάθεση εποικοδομητικής, σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, όμως τονίζουμε, για να γίνει γνωστό από την αρχή σε όλους, ότι θα είμαστε και πάρα πολύ αυστηροί σε θέματα που θα ξεφύγουν από τη πορεία εκείνη που νομίζουμε ότι πρέπει να χαράξει η διοίκηση του δήμου» τόνισε ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου και ζήτησε από το δήμαρχο, Δημήτρη Λιανό όλα τα χωριά και τα νησιά, να έχουν την ίδια ισότιμη μεταχείριση. «Δεν με ενδιαφέρει ποιος μας ψήφισε και ποιος όχι. Όλα τα χωριά και όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στήριξης από τη δημοτική αρχή και θα πρέπει να είμαστε ισότιμα δίπλα σε όλους τους κατοίκους» υπογράμμισε.

ορκωμοσία

«Η θητεία της νέας δημοτικής αρχής ξεκινάει σε περίοδο που διεξάγονται δύο πόλεμοι. Εμείς εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελούμε και θα αποτελέσουμε την μόνη λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλεται στο λαό μας και θα συνεχίσουμε αυτό να κάνουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων μας» σημείωσε στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Κορρές.

Δείτε το βίντεο της ορκωμοσίας

Περισσότερες φωτογραφίες…

ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία ορκωμοσία

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.493 times, 1 visits today)

4 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*