VIDEO: Με πλήθος κόσμου και μεγάλο γλέντι η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αρσενίου Νάξου (φώτος)

Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου
Newsroom
07/01/2024 23:19
 
 
 

 

Με πλήθος κόσμου, τα κάλαντα των Φώτων αλλά και γλέντι με ζωντανή νησιώτικη μουσική πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου -ημέρα γιορτής των Θεοφανείων- η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Αγίου Αρσενίου Νάξου.

Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου

Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Συμεών που ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου

Όπως πάντα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά των καθαγιασμό των υδάτων στην Αγία Άννα, στην ταβέρνα «Γοργόνα». Παρόντες ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των δημοτικών Κοινοτήτων Αγερσανίου και Τριπόδων κ.κ. Γιώργος Κάβουρας και Αποστόλης Ρεφενές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Σέργης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και ευχήθηκε για το νέο χρόνο όπως και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου στο χαιρετισμό του τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζει ο Σύλλογος για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αρσενίου τόσο στον πολιτισμό όσο και στο περιβάλλον.

Ο Βαγγέλης Κατσαράς υποσχέθηκε στενή συνεργασία με το Σύλλογο και τόνισε πως «όταν οι σύλλογοι είναι δυναμικοί όπως αυτόν του Αγίου Αρσενίου, μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου

Ο πρόεδρος του Αγίου Αρσενίου Γιώργος Κάβουρας υπογράμμισε την πρόθεση του για στενή συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Οικολογικό Σύλλογο του χωριού και γνωστοποίησε ότι κάθε Κυριακή, αμέσως μετά την εκκλησία, το κοινοτικό γραφείο του χωριού θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες για συζήτηση των προβλημάτων της κοινότητας.

Ο πρόεδρος των Τριπόδων Αποστόλης Ρεφενές τόνισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης των πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Αρσενίου και Τριπόδων και ευχήθηκε να είναι πάντα τόσο δραστήριοι.

Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου

Αμέσως μετά τα παιδιά του συλλόγου είπαν τα κάλαντα των Φώτων και ακολούθησε (δωρεάν) φαγοπότι και γλέντι με τους Αποστόλη Καραμανή, Παναγιώτη Μαύρο, Θεοφάνη Παντελιά και Γιώργο Καραμανή.

Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου Κοπή πίτας Αγίου Αρσενίου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.279 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*