VIDEO: Ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου – Όλα τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου

Newsroom
17/01/2024 00:24
 
 
 

 

Ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Το όνομα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού ήταν μια αναμενόμενη απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Λιανού. Όλα τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα, ενώ στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε ο Γιάννης Κορρρές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή της παράταξης του (Λαϊκή Συσπείρωση) στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου είναι η εξής (δίπλα σε κάθε μέλος γράφεται ο αναπληρωτής του):

Πρόεδρος: Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος | Αντώνης Κωβαίος
Αντιπρόεδρος: Μανώλης Λυκουρόπουλος | Νίκος Νομικός
Καλλιόπη Βιτζηλαίου | Ειρήνη Γιακουμή
Σοφία Καπινιάρη | κ. Φραγκουλοπούλου

Από τη μειοψηφία
Θανάσης Μπερτσιάς | Αντώνης Πιτταράς
Θανάσης Γρυλλάκης | Μανώλης Βάβουλας

Αλέξης Αποστολόπουλος (Λιμενάρχης)

Δηλώσεις των νέων μελών

Όλα τα παρόντα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, στις δηλώσεις τους ευχαρίστησαν το σώμα για την «ομόφωνη απόφαση» και έδωσαν το στίγμα τους για τη θητεία τους στο Λιμενικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος έκανε λόγο για τη λέξη «ευθύνη» που θα συνοδεύει την πορεία του ως νέου προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι θέσεις δεν έχουν αξία αν δεν έχουμε συναίσθηση της ευθύνης. Μόνο όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, μπορούμε να επιτελέσουμε έργο. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, ούτε τη ματαιοδοξία μας. Είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον». Ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου πρόσθεσε επίσης ότι «η πενταετία που είναι μπροστά μας είναι μια κρίσιμη πενταετία γιατί αυξάνονται κατά πολύ οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τα προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι η δική μας ευθύνη πολλαπλασιάζεται. Για να πετύχουμε τους στόχους μας θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που αναλαμβάνουμε ναι μεν είναι τιμητικό αλλά είναι και μεγάλη ευθύνη».

«Το λιμενικό ταμείο χειρίζεται δύσκολα θέματα και για να φτάσουμε μέχρι εδώ σήμερα, όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους. Για την τριετή θητεία του κύριου Λιανού έχω να πω ότι ήταν μία εξαιρετική θητεία που λύθηκαν ζητήματα τα οποία για μεγάλο διάστημα είχαν βαλτώσει. Αυτό, κάνει τη δική μας θητεία πιο εύκολη» τόνισε από την πλευρά του ο νέος αντιπρόεδρος Μανώλης Λυκουρόπουλος.

«Το λιμάνι είναι η αιχμή του δόρατος σε κάθε νησί. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ο λόγος του προέδρου που ξεκίνησε με τη λέξη “ευθύνη”. Πράγματι θα είμαι αρωγός σε κάθε σωστή κρίση και θα συνεισφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω, ώστε να αποδειχθούμε ως ένα θετικό πρόσημο για τους δημότες της Νάξου» σημείωσε το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου Θανάσης Μπερτσιάς.

«Θα μείνω και εγώ στην λέξη “ευθύνη” που ανέφερε ο πρόεδρος και θα φροντίσουμε για τα καλά και τα δίκαια, για τους πολίτες του δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων» σημείωσε από την πλευρά του ο κύριος Θανάσης Γρυλλάκης.

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση του θέματος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 844 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*