VIDEO: Η κατάργηση του ληξιαρχείου στη Δρυμαλία στο δημοτικό συμβούλιο

Newsroom
17/01/2024 23:12
 
 
 

 

Την κατάργηση του Ληξιαρχείου από τις υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που στεγάζονται στο Χαλκί έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 16 Ιανουαρίου η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Κατερίνα Μουστάκη. Η κ. Μουστάκη έκανε αναφορά για παράπονα που έχει δεχτεί από κατοίκους της κεντρικής και ορεινής Νάξου για το θέμα της κατάργησης και ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να μην καταργηθεί, αφού ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

«Θέλουμε να οργανώσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες του δήμου» είπε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπερασπιζόμενος την απόφαση του για κατάργηση του Ληξιαρχείου από τη Δρυμαλία τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι σε δύο χρόνια να υπάρχει μόνο ένα Ληξιαρχείο σε ολόκληρο το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. «Υπάρχει το ΚΕΠ Φιλωτίου, που θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες» είπε και υπογράμμισε ότι οι περισσότερες ληξιαρχικές πράξεις γίνονται πλέον διαδικτυακά. Μάλιστα, αντικρούοντας τα λεγόμενα της κ. Μουστάκη, ανέφερε με έμφαση ότι κανένας πολίτης δεν έχει διαμαρτυρηθεί στον ίδιο για την κατάργηση του Ληξιαρχείου.

Κατά τη συνεδρίαση, τα στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων που εξυπηρέτησε η υπηρεσία στη Δρυμαλία, ανέφερε η διευθύντρια των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Καμπούρη που έκανε λόγο για 190 πράξεις για τα έτη 2020 – 2021. Μάλιστα υπογράμμισε ότι το Ληξιαρχείο της Δρυμαλίας δεν είναι το μόνο στην Ελλάδα που συγχωνεύτηκε αφού το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους δήμους της Χώρας.

Την άποψη να μην καταργηθεί το Ληξιαρχείο από τη Δρυμαλία εξέφρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μανδηλαράς και Μανώλης Βάβουλας υπογραμμίζοντας ότι αντί να καταργούνται υπηρεσίες θα έπρεπε να μεταφέρονται περισσότερες στο Χαλκί. Μάλιστα όπως σημείωσαν οι περισσότεροι κάτοικοι των ορεινών χωριών είναι ηλικιωμένοι και είναι δύσκολο να εξυπηρετούνται διαδικτυακά τη στιγμή μάλιστα που η σύνδεση με το internet στα ορεινά είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Τα λεγόμενα του δημάρχου Δημήτρη Λιανού υπερασπίστηκε με έμφαση ο Φώτης Μαυρομμάτης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι οι πολίτες «τον εξέλεξαν δήμαρχο και του έδωσαν την εντολή να οργανώσει το δήμο».

«Αν ήθελε να υποβαθμίσει την ορεινή Νάξο δε θα αναλάμβανε τη σμύριδα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Λιανός ήταν εκείνος που κατάργησε και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ πριν τέσσερα χρόνια και τώρα …δικαιώνεται που η κυβέρνηση κατάργησε όλα τα νομικά πρόσωπα.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδερής γνωστοποίησε ότι κανένας πολίτης από τα ορεινά δεν του έχει παραπονεθεί για το θέμα. Σημείωσε επίσης ότι «θα έρθουν άλλες υπηρεσίες στη Δρυμαλία».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 757 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*