Τους καθηγητές Νίκο Κορρέ και Χρήστο Καρούση τίμησαν το Πνευματικό Κέντρο και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής Νάξου (video+φώτος)

Κωμιακή κοπή πίτας
Newsroom
29/01/2024 21:00
 
 
 

 

Μια ξεχωριστή, όσο πρέπει λιτή αλλά πλούσια σε περιεχόμενο και συναισθήματα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής Νάξου, που συνδιοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής.

Με αφορμή το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι δύο πολιτιστικοί φορείς του ορεινού χωριού της Νάξου είχαν αποφασίσει να τιμήσουν δύο δικούς τους ανθρώπους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο χωριό μετά την συνταξιοδότηση τους από την εκπαίδευση.

Κωμιακή κοπή πίτας

Οι πρώην καθηγητές Νίκος Κορρές, μαθηματικός και Χρήστος Καρούσης φιλόλογος με καταγωγή από την Κωμιακή όπου έζησαν εκεί τα παιδικά τους χρόνια, διετέλεσαν επί πολλά χρόνια εκπαιδευτικοί λειτουργοί ο μεν πρώτος στο Λύκειο Νάξου ο δε δεύτερος στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου. Η ζωή τους στο χωριό σήμερα είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητα των κατοίκων, στην παραγωγή των προϊόντων της γης, στις κοινωνικές σχέσεις όπως αυτές με παραδοσιακό τρόπο συνεχίζονται στο χωριό αλλά και με μια σημαντική συνεισφορά που δεν είναι άλλη από το να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους στα παιδιά που πάνε σχολείο και δεν έχουν τις ευκαιρίες που διαθέτουν τα εύπορα (και όχι μόνο) παιδιά των πόλεων με τα φροντιστήρια…

Κωμιακή κοπή πίτας

Η τιμή στα πρόσωπα των δύο πρώην εκπαιδευτικών ξεκίνησε με αυτοσχέδια κάλαντα που τους έψαλαν τα παιδιά και τα οποία είχαν γράψει αποκλειστικά για αυτούς. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε πρώην συναδέλφους τους και πρώην μαθητές τους, για να πουν δυο λόγια για τον χαρακτήρα των δύο εκπαιδευτικών και την προσφορά τους στην τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα από την άσκηση του λειτουργήματος τους στα σχολεία που υπηρέτησαν.

Κωμιακή κοπή πίτας

Ο Στράτος Φουτάκογλου, ο Μανώλης Περράκης και ο Μανώλης Κατσούλης που είχαν συνυπηρετήσει και συνεργαστεί μαζί τους, περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια τον καθηγητή μαθηματικών και π. διευθυντή του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» Νίκο Κορρέ αλλά και τον φιλόλογο Χρήστο Καρούση.

Κωμιακή κοπή πίτας

Ο Νίκος Μαρούλης σαν πρώην μαθητής του Νίκου Κορρέ αλλά και διευθυντή του Λυκείου στο διάστημα που δούλεψε στην ενισχυτική διδασκαλία, ανέδειξε τον άνθρωπο και φίλο προς τους μαθητές, έναν άνθρωπο που ήταν συνέχεια κοντά στα παιδιά, σε κάθε δραστηριότητα είτε αυτό ήταν μια πολυήμερη εκδρομή, είτε ένας περίπατος, είτε μια άλλη σχολική εκδήλωση. Τον κύκλο των «επαίνων» έκλεισε ο πρώην μαθητής του Νίκου Κορρέ, Γιώργος Καμβύσης λέγοντας χαριτολογώντας ότι «είχα την τύχη να τον έχω καθηγητή κι εκείνος την ατυχία να με έχει μαθητή»…

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Χωριανόπουλος, ο π. πρόεδρος Αντώνης Αλιμπέρτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Γιάννης Κορρές, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μουστάκη και ο τοπικός σύμβουλος Νάξου Στράτος Φουτάκογλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν νοστιμότατα παραδοσιακά εδέσματα που είχαν επιμελώς παρασκευάσει τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής.

Οι δύο τιμώμενοι εμφανώς συγκινημένοι ευχαρίστησαν όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτυχία της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

Στο παρακάτω βίντεο, τα παιδιά λένε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κωμιακής με τον δικό τους τρόπο, στους δύο καθηγητές Νίκο Κορρέ και Χρήστο Καρούση

Κωμιακή κοπή πίτας Κωμιακή κοπή πίτας Κωμιακή κοπή πίτας

Κείμενο-φωτογραφίες: Στράτος Φουτάκογλου
Επεξεργασία: Πόπη Αλιμπέρτη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.090 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*